Η αχίλλειος πτέρνα στο μεγάλο στοίχημα

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ των σχολείων εξελίσσεται στο πρώτο μεγάλο στοίχημα του 2022 για την κυβέρνηση, καθώς το ζήτημα έχει ιδιαιτέρως ευαίσθητο χαρακτήρα από κοινωνική και υγειονομική σκοπιά. Μοιραίο είναι να αποκτά και σοβαρή πολιτική διάσταση, με δεδομένο ότι η αντιπολίτευση, από το ξέσπασμα της επιδημίας μέχρι και σήμερα, «την έχει στημένη» στην κυβέρνηση με κάθε αφορμή, με κάθε ευκαιρία και σε κάθε της απόφαση.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ πρέπει να πάνε σχολείο. Είναι διασφαλισμένες οι προϋποθέσεις; Εχει σχεδιαστεί ένα πλαίσιο άμυνας, που διασφαλίζει σε ικανοποιητικό βαθμό την αποτροπή του κινδύνου εκτεταμένης διάχυσης του κορονοϊού στον άξονα μεταξύ μαθητών και οικείων τους. Αλλά η διασφάλιση της απρόσκοπτης εκπαιδευτικής διαδικασίας περνάει και από τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, που -όπως όλοι μας- ως ευάλωτοι στόχοι, θα πρέπει να είναι αναπληρώσιμοι σε περίπτωση που χτυπηθούν από τον ιό.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι στο πεδίο αυτό δεν υπάρχει η δέουσα ευελιξία. Σύμφωνοι, δεν έχουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια να πολλαπλασιάζουμε τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς, αλλά εάν η διδασκαλία υπονομευθεί από τη δυστοκία αυτή, θα προκύψει πρόβλημα με σοβαρά απόνερα για την κυβέρνηση.

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΕΛΕΤΗ

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ τενίστας στον κόσμο θεώρησε ότι η απήχηση και τα έσοδα των εμφανίσεών του στο τουρνουά της Αυστραλίας, θα επέβαλλαν μια προνομιακή επιχείριση υπέρ του, αντίθετα με τους άλλους θνητούς, αν και ανεμβολίαστος.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ της χώρας όμως έδειξαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύσει. Ακόμα και αν το ήθελαν, δεν επιτρέπει η κοινωνία.

ΝΑ ΕΝΑ ενδιαφέρον μοντέλο για παρατήρηση παρ’ ημίν. Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, όπου ωστόσο πολλοί πολίτες της, μεγαλόσχημοι και μη, πιστεύουν ότι η περίπτωσή τους μπορεί να διαφέρει από των πολλών. Και που η πολιτεία συχνά τους δικαιώνει.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ