Η ανθρώπινη ζωή υποβαθμισμένη μπροστά σε συμφέροντα

Του Νίκου Καραθανασόπουλου, Βουλευτής Αχαΐας – κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΚΕ.

Ολο αυτό το διάστημα των 14 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου βλέπουμε να συνεχίζεται και να κλιμακώνεται η επίθεση ενάντια στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νέας γενιάς.

Aυτή η επίθεση δεν έχει ημερομηνία λήξης. Για να αποτρέψουν τις λαϊκές αντιδράσεις, όλες οι κυβερνήσεις επιστρατεύουν σταθερά τη βία, τον αυταρχισμό, την κρατική καταστολή, την αστυνομική αυθαιρεσία», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως τέτοια περιστατικά δεν είναι τυχαία γεγονότα, αλλά αποτελούν μέρος ενός συστήματος, ενός κράτους που έχει στην προμετωπίδα του τον αυταρχισμό και την καταστολή των πολλών για την υπεράσπιση των συμφερόντων των λίγων.

Γι’ αυτό ένα ακόμα θύμα χαροπαλεύει, ένας 16χρονος Ρομά, επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη. Τόσο τιμολογείται η ζωή ενός 16χρονο; Πέρσι ήταν 18χρονος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ.

Για πόσο καιρό ακόμα θα παίζεται το μπαλάκι των ευθυνών ανάμεσα στο κράτος και την τοπική διοίκηση για το ποιος έχει την ευθύνη προστασίας των σχολείων.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν, ότι η ανθρώπινη ζωή είναι υποβαθμισμένη μπροστά στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα, την ίδια ώρα η κυβέρνηση πανηγύριζε για το χθεσινό Eurogroup γιατί η χώρα πέτυχε απομείωση του κρατικού χρέους κατά 6 δισ.

Οπως αποκαλύπτεται, όμως, για να γίνει η απομείωση, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να επιταχύνει τις «μεταρρυθμίσεις» για να διευκολυνθούν οι επενδύσεις, θωρακίζοντας έτσι τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεσμεύτηκε επίσης για την κωδικοποίηση της αντεργατικής νομοθεσίας, καθώς και την ακόμα πιο αποτελεσματική λειτουργία της δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων προς όφελος των funds, δηλαδή την επιτάχυνση των πλειστηριασμών. Κίνητρα για επενδύσεις από τη μία, επίθεση στο λαό από την άλλη».

Στα πόδια των εφοπλιστών σφάζονται παλικάρια, καθώς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επιδίδονται σε «πλειστηριασμό» για το ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Τα εν λόγω κόμματα, στη συνταγματική αναθεώρηση αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, οι οποίοι συνεισφέρουν απειροελάχιστα στα φορολογικά έσοδα του κράτους την ώρα που τα κέρδη τους αυξάνονται σε ιλιγγιώδη ρυθμό.

Για τη ΛΑΡΚΟ, καλούμε την κυβέρνηση να δεχθεί τις προτάσεις του ΚΚΕ, ώστε να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις των εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα καθώς και να πολλαπλασιαστεί η αποζημίωση οικογενειών όσων πέθαναν εν ώρα εργασίας αλλά και να συμπεριληφθούν όσοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments