Η απογραφή: Οι αρνητές της 1ης κατηγορίας

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΟΤΑΝ μια μερίδα πολιτών αρνείται μια σωτήρια φαρμακευτική βοήθεια απέναντι σε έναν θανάσιμο υγειονομικό κίνδυνο, δεν είναι να απορείς που πάνω κάτω η ίδια μερίδα κλείνει την πόρτα στους απογραφείς: Εφόσον φτάνεις να παίζεις τη ζωή σου κορόνα γράμματα, αυτό έλειπε να σε πτοήσει το επουσιώδες. Ο ανορθολογισμός είναι, άλλωστε, ανεξάντλητος σε εμπνεύσεις. Φτιαχτή η πανδημία, εργαλείο του διαβόλου τα εμβόλια, δούρειος ίππος ή φερετζές η απογραφή.

ΑΛΛΑ αυτή είναι μια δεδομένη κατάσταση. Θα πορευθούμε κομμένοι στα δύο, αλλά χωρίς να μπορούμε να διαζευχθούμε πλήρως οι μεν τους δε. Η Ελλάδα της κοινής λογικής θα συνυπάρξει με την Ελλάδα που ρέπει στην αποδοχή εξωφρενικών ιδεών και προκαταλήψεων. Αλλά είναι να απορείς τι νόημα έχει η αναζήτηση, κατά τα λοιπά, κοινών τόπων και κωδίκων, εάν αποκλίνουμε τόσο απόλυτα στα στοιχειώδη.

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ για την παράλογη αυτή κατάσταση δεν είναι, βέβαια, ένα «εμβόλιο». Αλλά η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς και την πολιτεία. Αυτό εξαρτάται, πλέον, από τους θεσμούς και την πολιτεία.

ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ 2ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΚΑΘΩΣ οι αρνητές της απογραφής κλείνουν την πόρτα στους απογραφείς, εκδηλώνονται παραιτήσεις από τις τάξεις των τελευταίων, εν μέρει επειδή αποκαρδιώνονται με την απόκρουση, εν μέρει επειδή διαπιστώνουν πως οι αμοιβές δεν είναι σημαντικές σε σχέση με τις απαιτήσεις της δουλειάς. Είναι απόλυτα σεβαστό το δικαίωμα οιουδήποτε να απορρίπτει μια εργασία, όπως επίσης δεν αμφιβάλλουμε ότι η διαπίστωση μπορεί να είναι εύλογη και βάσιμη. Αλλά δεν παύει να σου κάνει εντύπωση ότι η απόρριψη έρχεται από άνεργους νέους ανθρώπους που στερούνται εναλλακτικών ευκαιριών. Αποκρούουν έναν, κουραστικό σύμφωνοι, τρόπο ενίσχυσης εισόδημα που καλύπτει τρεις μήνες και σου προσφέρει μια σημαντική εμπειρία τριβής στο ανοιχτό κοινωνικό πεδίο. Καλύτερα χωρίς εισόδημα, παρά εισόδημα με άγχος και κόπο. Σημείο των καιρών και αυτό.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ