Η αβασάνιστη λευκή πετσέτα του Καρναβαλιού

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΞΕΚΙΝΑ σήμερα ένα «θεωρητικό» Καρναβάλι. Η υγειονομική συγκυρία δεν αφήνει περιθώρια ούτε και φέτος για μια διοργάνωση ανοικτού χαρακτήρα, σύμφωνα με τις γνωστές παραδόσεις και τις διαθέσεις των καρναβαλικών δυνάμεων, αν και οι τελευταίες είναι σαφώς και ευλόγως επηρεασμένες από την πανδημία. Κανείς μας δεν λειτουργεί εν κενώ.

ΔΕΝ αψηφούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα, ούτε διαπράττουμε ύβριν, ζητώντας καρναβάλια κόντρα στους υγειονομικούς που μάχονται στις νοσοκομειακές μονάδες ή τους συμπολίτες που υποφέρουν. Αλλά ας μη ρίξουμε αμαχητί λευκή πετσέτα πριν διακριβώσουμε αν και ποιες δυνατότητες υπάρχουν για κάποιες στοιχειώδεις εκδηλώσεις, πάντα με τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ πόση σημασία έχει το Καρναβάλι για την κοινωνία και την αγορά. Η πόλη δεν μπορεί να ζήσει χωρίς έσοδα.

ΣΕ ΑΥΤΑ προσβλέπει ο κόσμος της εστίασης, που ελπίζει σε μια βατή λύση, για να αποφευχθεί μια ισοπεδωτική εξαφάνιση της κίνησης, που θα προκαλούσε μη επανορθώσιμη ζημιά για τον κλάδο.

ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να μην αναμένει με παθητικότητα τις εξελίξεις αλλά να ετοιμάσει προτάσεις υγειονομικά ανεκτές τις οποίες θα πρέπει ο ίδιος να είναι σε θέση να περιφρουρήσει και να στηρίξει.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ότι αντιδράσεις τύπου «δεν μπορούμε να αστυνομεύουμε την πελατεία μας» δεν βοήθησαν και πολύ. Πολύ περισσότερο βοήθησε ο επιστάμενος επαγελματικός έλεγχος που διασφάλισε άλλωστε και το κοινό.

Ο ΚΛΑΔΟΣ πρέπει να δείχνει έτοιμος και διαθέσιμος να υπερασπιστεί αποφάσεις από τις οποίες κρέμεται ο ίδιος. Και να μην περιμένει ότι τα μέτρα θα αρθούν επειδή απλά δεν μας συμφέρουν.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ