Η αξιοποίηση και η σωτηρία από τους «κακούς»

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ αξιοποίησης των εγκαταστάσεων Λαδόπουλου προχωρά, κατά τα συμφωνημένα μεταξύ των φορέων της αυτοδιοίκησης. Η Περιφέρεια θα αποκτήσει κέντρο στέγασης των υπηρεσιών της και η πόλη θα ενισχυθεί με στέγη για σημαντικές κοινωφελείς δομές της.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ αρχή πανηγυρίζει γιατί το σχέδιο αποσοβεί την πιθανότητα να εκμεταλλευθούν την ιστορική εγκατάσταση «μεγαλοξενοδόχοι και επιχειρηματίες». Δεν ξέρουμε αν πράγματι υπήρχε τόση ζέση από επενδυτές για τον Λαδόπουλο, και ποιος τους εμπόδισε να υλοποιήσουν τις ιδέες τους, σε μια πόλη που ο τουρισμός δεν είναι το σπορ της ούτε και το ενδιαφέρον της. Αλλά είναι πολύ χαρακτηριστική η αποστροφή της δημοτικής αρχής κατά της ιδιωτικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και του κέρδους. Σαν να είναι συνώνυμο βαριάς εγκληματικότητας. Και σαν η δημόσια δραστηριότητα να είναι επιτομή της αγνότητας.

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ μάς καθησυχάζουν σε σχέση με τη νέα πρωτοεμφανιζόμενη μεταδοτική λοίμωξη: Η νέα αυτή απειλή θέλει την προσοχή της, αλλά δεν συγκρίνεται με την πανδημία του κορονοϊού εξ απόψεως διαχυτικής δεινότητας και σοβαρότητας συμπτωμάτων. Αυτό είναι καλό. Αλλά δεν παραβλέπουμε μια πραγματικότητα: Φαίνεται να δικαιώνεται η προειδοποίηση των επιδημιολόγων ότι εφεξής θα πυκνώσουν οι εμφανίσεις υγειονομικών κινδύνων που δεν θα έχουν προηγούμενο. Και άλλη περίπτωση μεν μπορεί να είναι επουσιώδης. Κάποια άλλη όμως δεν θα είναι. Αλλά και οι μειωμένης σημασίας υγειονομικοί επιβουλείς δεν παύουν να προκαλούν αναστατώσεις στο σύστημα, στην καθημερινότητα, την προσωπική ζωή. Πιστοποιείται ότι τα μέτρα προσωπικής και συλλογικής θωράκισης δεν θα φύγουν από τη ζωή μας. Με έμφαση τις μεταφορές και τις μαζικές συναθροίσεις.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ