Η επιστήμη πρόθυμη, αλλά η Σαρξ αδύνατη

ΕΙΝΑΙ ένα οξύμωρο της εποχής μας: Η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης, της φαρμακευτικής και της βιοτεχνολογίας, σε συνδυασμό με τα άλματα που κάνει η ιδέα της πρόληψης, δίνουν όλο και μεγαλύτερο αντικείμενο για τον ιατρικό κλάδο, οι υπηρεσίες του οποίου γίνονται όλο και πιο περιζήτητες.

ΑΛΛΑ ενώ η πρόληψη όπως και η επανάσταση που έχει σημειωθεί σε θεραπευτικές αγωγές και μέσα, διογκώνουν τον δυνητικό ρόλο του γιατρού στο κοινωνικό σύστημα και τη ζωή μας, το ελληνικό κράτος δυσκολεύεται να διαθέσει στον Ελληνα φορολογούμενο τις δέουσες ιατρικές υπηρεσίες μέσα από τον δημόσιο πυλώνα περίθαλψης, γιατί δεν καθιστά ικανοποιητικές τις εργασιακές συνθήκες στον δημόσιο τομέα υγείας.

ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ λόγια, ενώ η επιστήμη μπορεί να προσφέρει ιατρική στον κόσμο και ενώ ο κόσμος έχει το δικαίωμα σε πλήρη πρόσβαση σε κάθε κατάκτηση της επιστήμης, οι πόροι φρενάρουν την πρόσβαση αυτή. Το κενό καλύπτεται με ηρωισμό και τεράστια εργασιακή πίεση, η οποία εντείνει το αντικίνητρο στον σημερινό γιατρό να στραφεί προς το δημόσιο σύστημα.

Η ΛΥΣΗ είναι θεωρητικά απλή: Περισσότερα λεφτά για την υγεία. Διότι ο περιορισμός των δικαιωμάτων του ασφαλισμένου είναι μια μορφή ανηθικότητας, αντικειμενικά, πέραν των καλών προθέσεων της εκάστοτε εξουσίας.

ΤΑ ΛΕΦΤΑ αυτά πρέπει να βρεθούν. Και αποτελεί έγκλημα διαρκείας να απορροφώνται ζωτικοί πόροι για το χατήρι του κάθε Ερντογάν που υποχρεώνει δύο κράτη και δύο λαούς σε εξοπλιστικά ντελίριουμ.

Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ

Η ΑΤΥΧΗΣ επιλογή να διατεθεί δημόσιο βήμα του Δήμου για αιχμηρά σχόλια σε βάρος αντιπάλων της δημοτικής αρχής ήταν φυσικό επακόλουθο της νοοτροπίας ορισμένων βασιλικότερων του βασιλέως που παρεπιδημούν στο Δημαρχείο, αλλά ήταν ευκαιρία να διαπιστώσουν οι τελευταίοι ότι μερικές φορές η σκανδάλη πλήττει πρωτίστως εκείνον που πυροβολεί.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ