Η εξαφάνιση της «μαγείας» και της παροχολογίας!

Η μεγάλη υγειονομική και οικονομική κρίση, όσο κι αν αιφνιδίασε κοινωνία και κυβέρνηση, θύμισε κάτι από «μαγεία».

Αν και η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν σε θετική κατεύθυνση, καλύπτοντας πληγές της πανδημίας, αποδείχθηκε στην πορεία λάθος της το να κάνει την κοινωνία να πιστέψει, ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία, διαθέτει «μαγικά» χαρίσματα.

Αν και ορθώς, η αρχική διαχείριση είχε ως βασικό συστατικό την άμεση κάλυψη αναγκών, όσο μάλιστα έκλεινε η αγορά και πλήττονταν πολλοί, η ρευστότητα με επιδοτήσεις και ρυθμίσεις οφειλών, ναι μεν κράτησε στα πόδια της την αγορά, δεν παύει όμως για τη ζημιά να ξοδεύτηκαν υπέρογκα ποσά.

Τί δεν γίνεται αντιληπτό, σήμερα, από πολλούς παραγωγικούς φορείς;

Ότι η δουλειά έγινε, αλλά παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχέδιο και χρήμα για ένα καλύτερο 2022, η χώρα οικονομικά είναι, πολύ πιο πίσω απ’ ότι το 2019, στην αρχή της κρίσης.

Και τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας.

Λόγω των παροχών, κάπου χάθηκε η αίσθηση του κρατικού και ευρωπαϊκού χρήματος.

Πολλοί έχουν εθισθεί σε μια επιδοματική αντίληψη.

Γεννήθηκε η «αυταπάτη» ότι υπάρχουν άφθονα ευρωπαϊκά λεφτά, πολλές επενδύσεις, χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ.

‘Ομως, αυτά όλα, δεν συνιστούν αυτομάτως, εισόδημα στον πολίτη. Δεν αυξάνουν αμέσως τον κατώτατο μισθό και δεν επιβάλλουν στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, μισθολογικές αναβαθμίσεις.

Αν η αγορά συνεχίζει να επιδεικνύει «εθισμό» στο οικονομικό φάρμακο της πανδημίας και κυρίως προβληματικές εταιρείες – πριν από την πανδημία που με τα μέτρα covid κρατήθηκαν στη ζωή – τότε υπάρχει, μπροστά, κάτι ακόμα πιο δύσκολο.
Η εξαφάνιση της παροχολογίας!

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ