Η ιστορική ήττα που απειλεί την πόλη

Το κύριο άρθρο της «Π»

Η ΠΑΤΡΑ λανσάρει εαυτό με δύο τρόπους. Ως πύλη της Δύσης και ως τρίτη πόλη της χώρας. Πύλη της Δύσης παραμένουμε, αλλά δεν είμαστε πλέον η επικρατέστερη, μια που η Ηγουμενίτσα επωφελήθηκε της Εγνατίας Οδού, ενώ πάμε να χάσουμε και την τρίτη θέση από το

ΚΑΙ ΜΟΝΟ στο επίπεδο του γοήτρου, εάν το πετύχει, το ηθικό πλήγμα για την Πάτρα θα είναι εκκωφαντικό. Αλλο αν μερικώς αναπτύξαμε βαρηκοΐα και δεν συλλαμβάνουμε αυτούς τους ήχους, εξοικειωμένοι με την απαξία που διέπει την πόλη εδώ και πολλά χρόνια.
ΔΕΝ πρόκειται ασφαλώς για στενά δημογραφικό ζήτημα. Είναι θέμα οικονομικής ταυτότητας και παραγωγικού ρόλου. Ούτως ή άλλως, πάντως, η τρίτη θέση είναι τεχνητή, αφού οφείλεται στο πληθυσμιακό δυναμικό του Πανεπιστημίου.

ΠΟΙΑ θα είναι η απάντησή μας;

 

ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ
ΑΜΑΧΗΤΙ

ΛΟΓΙΚΟΦΑΝΗΣ η άποψη της δημοτικής αρχής ότι στην υγειονομική φάση που περνάμε, και ενόψει πιθανής περαιτέρω επιδείνωσης των συνθηκών, είναι παράταιρο, αν όχι και παρεξηγήσιμο να μιλάμε για καρναβάλι.

ΠΡΕΠΕΙ όμως να μιλήσουμε για καρναβάλι, και ας παρεξηγηθούμε. Πρέπει να ξέρει η πόλη ποιες προοπτικές υπάρχουν και ποιες ενδεχόμενες εναλλακτικές λύσεις. Το θέμα δεν είναι μη χάσουμε διασκέδαση, αλλά να μην παραιτηθούμε του εθίμου αμαχητί, κάτι που θα έχει πολύ σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Θα είναι η τρίτη διοργάνωση που επί της ουσίας θα έχει ματαιωθεί.

ΑΠΟ ΤΟΝ τρόπο που τοποθετείται η δημοτική αρχή τεκμαίρεται ότι προετοιμάζει ένα συμβολικό πρόγραμμα. Είτε δεν προβλέπει πως θα έχουμε ευχέρεια να διεξάγουμε καρναβάλι κλασικής κοπής, είτε δεν επιθυμεί να επωμιστεί ρίσκα.

ΑΛΛΑ ο κόσμος του καρναβαλιού βλέπει ότι ο κορονοϊός δεν έχει εμποδίσει ούτε τις αθλητικές αναμετρήσεις με μαζικό κοινό, ούτε τις πολιτικές εκδηλώσεις, ούτε άλλες συναθροίσεις. Πράγματι, η καρναβαλική δραστηριότητα είναι άναρχη, μη ελέγξιμη και υπερπληθωρική, αλλά ας μην λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις μονομερώς, χωρίς διαβούλευση και χωρίς καθαρές εξηγήσεις.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ