Η νεανική χορωδία Christophorus Kantorei από το Αltensteig της Γερμανίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου

Το Christophorus-Kantorei είναι η χορωδία συναυλιών του Christophorus- Gymnasium Altensteig και αποτελείται από κορίτσια και αγόρια μεταξύ 15 και 18 ετών.

νεανική

Η νεανική χορωδία Christophorus Kantorei από το Αltensteig της Γερμανίας, πρόκειται να δώσει συναυλία την Κυριακή 27 Μαΐου στις 8μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

To Christophorus-Kantorei Altensteig, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Μέλανα Δρυμού, δεν φημίζεται μόνο για το γραφικό μεσαιωνικό τοπίο του αλλά και για τους Christophorus-Kantorei, μια διεθνούς φήμης νεανική χορωδία με παράδοση αριστείας τα τελευταία 60 χρόνια.

Το Christophorus-Kantorei είναι η χορωδία συναυλιών του Christophorus- Gymnasium Altensteig και αποτελείται από κορίτσια και αγόρια μεταξύ 15 και 18 ετών.

Οι μικροί μαθητές ξεκινούν σε συγκεκριμένα τμήματα χορωδίας και συμμετέχουν στην παιδική χορωδία. Μέχρι να φτάσουν οι τραγουδιστές στο Καντόρει, έχουν καλά εκπαιδευμένες φωνές. Δεν έχουν μόνο εντατικές πρόβες, αλλά κάθε μέλος της χορωδίας παίρνει μαθήματα φωνητικής από εκπαιδευτές φωνής.

To Christophorus-Kantorei δίνει περίπου 30 συναυλίες το χρόνο στη Γερμανία και στις συναυλιακές του περιοδείες. Η χορωδία έχει επισκεφθεί σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης καθώς και τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, την Αργεντινή, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

νεανική

To Christophorus-Kantorei έχει ένα εκτενές ρεπερτόριο ιερής και κοσμικής a-cappella μουσικής. Η χορωδία εκτελεί επίσης ορατόριο και μιούζικαλ.

To Christophorus-Kantorei έχει ηχογραφήσει περισσότερα από 20 CD, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραστάσεις πιστοποιούν την ποιότητα της χορωδίας, ενώ έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς χορωδίας.

Internationale Lieder – Διεθνή τραγούδια
Pastime with Good Company Henry VIII, arr. Ward Swingle
Prši, prši Tschechien, arr. Miroslav Hronek
Kruhay Philippinen, arr. B. F. Castillon
Short People Randy Newman, arr. Simon Carrington
Music was my first love John Miles, arr. Oliver Gies
The Road Home Stephen Paulus
Angels Robbie Williams, arr. Oliver Gies
Viva la vida Coldplay, arr. Jens Johansen
Halleluja Leonard Cohen, arr. Jens Johansen
Desert Sea Luke Byrne

Griechische Lieder – Ελληνικά τραγούδια
Syrtos Rhodou Antony Jivkov
Ta trena pou figan Stavros Xarhakos
Aponi zoi Stavros Xarhakos
Tis dikaiosýnis ílie noité Mikis Theodorakis

Deutsche Lieder – Γερμανικά τραγούδια
Griechischer Wein Udo Jürgens, arr. Lorenz Maierhofer
Der Mai ist gekommen Friedrich Silcher
Schwäbisches Quodlibet Fred Kühlental
Wenn alle Brünnlein fließen Guido Heidloff
Geht’s Buama, gehma hoam Herwig Reiter
Lauf, Müller, lauf Satz: Fritz Höft
Als wir jüngst in Regensburg waren Rolf Lukowsky

νεανική

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με το Μορφωτικό και Πολιτιστικό χώρο «Ελληνικόν Ειδύλλιον» στα Σελιανίτικα, τον οποίο η νεανική χορωδία είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται.