Η «οπισθοδρομική» και «νεοφιλεύθερη» υπουργός Παιδείας

ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ αόκνως η υπουργός Παιδείας, αλλά και αενάως βαλλόμενη, όπως και ανεπαρκώς στηριζόμενη από φίλιους πυρήνες. Η μόνιμη αιτίαση είναι πως είναι νεο-συντηρητική και υπερ-νεοφιλελεύθερη, αλλά στην πραγματικότητα δεν πολυαρέσει στην Ελλάδα, δεξιά και αριστερά, το μοντέλο της διά βίου βελτίωσης και των υψηλών απαιτήσεων από τον ίδιο τον εαυτό μας.

ΟΣΟΙ απεργάζονται φιλόδοξα εκπαιδευτικά πλάνα και προσαρμόζονται στην ανταγωνιστικότητα του διεθνούς περιβάλλοντος, αντιμετωπίζονται κατά τις εθνικές παραδόσεις έως και ύποπτοι. Και κατηγορούνται ότι ξεχαρβαλώνουν την παιδεία, η οποία, πριν από αυτούς, έβαινε πρίμα.

ΑΛΛΑ η υπουργός, μονίμως «ανασχηματιζόμενη» κατά τα σενάρια που τρέχουν σχεδόν όσο και η θητεία της, συνεχίζει τη δράση της, και συνεχώς κομίζει αποτελέσματα, νομοθετήματα, παρεμβάσεις, αποφάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ δείγμα, το επίτευγμα να ανακοινωθούν βάσεις και επιτυχόντες στις ανώτατες σχολές ενάμιση μήνα πριν τα καθιερωμένα. Είναι περιττό να επισημανθεί η μεγάλη κοινωνική σημασία του κατορθώματος αυτού. Επιτέλους, δεν είναι αποδεκτό, σε μια ψηφιακή εποχή, όπου φωτογραφίζονται οι πεθαμένοι γαλαξίες, να φτάνει κάποιος παραμονές της έναρξης του ακαδημαϊκού έτους, για να πληροφορηθεί σε ποια σχολή μπαίνει και σε ποια πόλη θα φοιτήσει, ώστε να μπορέσει να οργανωθεί στοιχειωδώς και ανθρώπινα, και μάλιστα σε μέρες κατά τις οποίες οι οικογένειες φείδονται και τον τελευταίο εισοδηματικό πόρο προκειμένου να στέκονται όρθιες και να υπηρετούν τους στόχους και τα δικαιώματά τους.

ΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ την επιτυχία αυτή η υπουργός και συνολικά οι υπηρεσίες και τα στελέχη που συνέβαλαν. Χαιρόμαστε να βλέπουμε το ελληνικό κράτος να προοδεύει και να ξεπερνά αναχρονισμούς και υστερήσεις.

ΚΑΙ ΑΣ μεμφόμαστε ως οπισθοδρομικούς όσους πηγαίνουν τη χώρα μπροστά.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ