Η ώρα της κρίσεως έφτασε

ΑΠΟ τα δύσκολα, στα πολύ δύσκολα. Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά από σήμερα, με το βλέμμα όλων στα παιχνίδια της τιμής. Οι συνθήκες δεν είναι ελέγξιμες, καθώς το πρόβλημα είναι διεθνές και οι παράμετροί του περίπλοκες και αλληλοεπιδρώσες. Αλλά αυτό δεν λέει και πολλά στον κόσμο: Ο κόσμος θέλει να μην ταλαιπωρείται από το κρύο. Και φέτος φαίνεται ότι θα περάσει από συμπληγάδες. Οταν δεν θα τον εξουθενώνει η τιμή του πετρελαίου, θα τον αποτελειώνει η τιμή του ρεύματος.

ΟΤΑΝ η κοινωνία δοκιμάζεται, δεν αρκεί για μια κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί. Οι πολίτες απαιτούν από αυτήν να κάνει και αυτό που δεν μπορεί. Εδώ έγκειται η δοκιμασία που έχει να περάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και καλό είναι να βάλει τα δυνατά της. Και για την ίδια και για τον πολίτη που ταλαιπωρείται από το ψύχος πάνω από δέκα χρόνια: Κρατάει πολύ καιρό η ασυμμετρία μεταξύ εισοδημάτων και εξοδολογίου στον τόπο μας.

Η ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Ο ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ με την επιχείρηση εστίασης που κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι δεν απέδιδε ενοίκιο για δημοτική εγκατάσταση επί μια πενταετία λέει πολλά για τα ανακλαστικά ορισμένων υπηρεσιών. Κυρίως όμως μιλά για την ιλαροτραγική κατάσταση που διέπει μεγάλο τμήμα της αγοράς στην πόλη. Επιχειρήσεις που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και που μετατρέπουν την ασυνέπεια σε σανίδα σωτηρίας και όπλο επιβίωσης, περίπου σαν να πρόκειται περί δικαιώματος. Αλλά και που δεν εγκαταλείπουν τη μάχη, περίπου όπως ο βρεγμένος που δεν έχει να φοβηθεί άλλο τη βροχή αλλά και δεν έχει άλλη λύση από το να πνίγεται.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ