Η παραίτηση, οι αποφορτίσεις και η δικαίωση

Το κύριο άρθρο της «Π»

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του αντιδημάρχου που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα καταγγελλόμενος για κακοποίηση συμπολίτισσας, ήταν μονόδρομος, προκειμένου να υπάρξουν οι αναγκαίες αποφορτίσεις από την τοπική αυτοδιοικητική ζωή και για να δηλωθεί μια έμπρακτη αναγνώριση ότι ο θόρυβος προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα.

ΕΚΚΡΕΜΕΙ περαιτέρω η ποινική διερεύνηση του ζητήματος με αποκλειστική αρμόδια προς τούτο τη δικαιοσύνη. Εκκρεμεί επίσης μια αξιολόγηση ανακλαστικών εκ μέρους της δημοτικής αρχής, που τώρα πλέον μπορεί να γίνει ψυχραιμότερα και αυτό είναι καλό για όλους.

ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ της η «Π» υπογραμμίζει ότι η εξέλιξη στην υπόθεση ήρθε να δικαιώσει τον ρόλο της υπεύθυνης δημοσιογραφίας που υπηρετεί την αλήθεια χωρίς φόβο, χωρίς περιττό πάθος, αλλά και χωρίς εκπτώσεις έναντι του δικαιώματος του κοινού να γνωρίζει και του καθήκοντος του τύπου να ελέγχει την εξουσία.

 

 

Η ΠΕΙΘΩ ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ με υπαλλήλους που είναι ανεμβολίαστοι αλλά αγνόησαν την υποχρέωση να υποβληθούν σε ράπιντ τεστ και να γνωστοποιήσουν υπηρεσιακά το αποτέλεσμά του; Η δημοτική αρχή μας ενημερώνει ότι εφάρμοσε στην περίπτωσή τους τα προβλεπόμενα, αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι το κάνει με βαριά καρδιά. Οπως προσθέτει: «Απαιτούνται μέτρα όχι στην κατεύθυνση διαίρεσης των εργαζομένων και του λαού αλλά ενημέρωσης και πειθούς για την αναγκαιότητα και τα οφέλη του εμβολιασμού, καθώς και ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».
ΑΦΕΝΟΣ, είναι επιεικώς άστοχο να μιλάμε για ανάγκη ενημέρωσης: Εδώ και ένα χρόνο δεν κάνει τίποτα άλλο η Πολιτεία από να πληροφορεί τον πληθυσμό για τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού και την αναγκαιότητά του.
ΑΦ’ ΕΤΕΡΟΥ, το ζήτημα της πειθούς, που έχει γίνει καραμέλα όσων υπεκφεύγουν για να μη στενοχωρούν κόσμο και για να μην εμφανίζονται σε ευθεία γραμμή με την κυβερνητική πολιτική, μέχρι ένα σημείο λειτουργεί. Οταν η προσπάθεια πέφτει σε τοίχο, καταφεύγεις στο στρίμωγμα και τον πειθαναγκασμό.
ΤΡΙΤΟ: Ο πληθυσμός διαιρείται όταν κάποιο μέρος του επιλέγει να διαχωρίζει τη θέση του από τη λογική πορεία. Εάν ένα μέρος του λαού προτιμά να πέσει στον γκρεμό, θα αφήσουμε να παρασύρει και τους υπόλοιπους, για να μην διαιρεθούμε;

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ