Η πομπή προς Αθήνα και το σόφισμα

ΜΕ ΒΑΣΗ την προηγούμενη εμπειρία, μπορούμε να προεξοφλήσουμε ότι μέχρι και το τέλος του μήνα, ο δημοτικός μηχανισμός και τα πολιτικά στελέχη του Δήμου θα ασχολούνται υπερενεργητικά με τη νέα Μεγάλη Ιδέα, που είναι ασφαλώς η μηχανοκίνητη πορεία της 29ης Ιανουαρίου από την Πάτρα στην Αθήνα. Δεν ξέρουμε αν όλη αυτή η επένδυση κινητικότητας θα αποβεί προς το καλό της πόλης, αλλά σίγουρα η δημοτική αρχή προσβλέπει σε πολιτικά οφέλη για την ίδια.

Η ΟΛΗ ιστορία έχει διάσταση σοφίσματος. Συμφωνείτε με τα αιτήματα της δημοτικής αρχής; Βεβαίως και ναι. Ποιος λέει όχι στην διασφάλιση της ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών, στη χρηματοδότηση των αναγκών του δήμου και της κοινωνίας και την πλήρη, μέχρις εξαφανίσεως, υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο μέχρι το νέο λιμάνι; Αφού συμφωνούμε, επομένως, δεν έχουμε παρά να στηρίξουμε τα αιτήματα, άρα και την κινητοποίηση.

ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ, δηλαδή, είμαστε όλοι Πελετιδικοί και δεν το ξέραμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ και «για θάνατο» η εισβολή νεαρών ατόμων στα γραφεία μιας δημόσιας υπηρεσίας, με σκοπό τη διαμαρτυρία, όση αναστάτωση και αν προκάλεσε, και ας ήταν η διαμαρτυρία καταχρηστική. Εχουμε δει χειρότερα. Και ας δεχθούμε ότι το κίνητρο, πιο αποτελεσματική πολιτική στη δημόσια υγεία, είναι ευγενές. Παρατηρούμε ωστόσο μια τάση σχηματισμού ενός σώματος με τα χαρακτηριστικά και το ύφος του περιώνυμου Ρουβίκωνα. Αν κάποιοι πυρήνες μεθοδεύουν κάτι ανάλογο στα μέρη μας, η πρώτη υπέρβαση των ορίων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά. Αλλο ένα σχήμα διαμαρτυρομένων και άλλο ένας περιφερόμενος όμιλος δικαστών που ασκούν ηθική βία στο όνομα της δικαιοσύνης

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ