Η Ρωσίδα κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα» στη Ναύπακτο – Τι εξετάζει η ΕΥΠ

Η επίσκεψη της «Μαρίας Τσάλλα» στη Ναύπακτο έχει τύχει εξονυχιστικών ερευνών, καθώς η παρουσία και διαμονή της εκεί ενδεχομένως να σχετίζεται με τις κινήσεις και συνήθειες του ναυπάκτιου πρέσβη των ΗΠΑ.

Η Ρωσίδα κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα» στη Ναύπακτο - Τι εξετάζει η ΕΥΠ

Η Ρωσίδα κατάσκοπος, «Μαρία Τσάλλα», φαίνεται να επισκέφθηκε τη Ναύπακτο το καλοκαίρι, πιθανότατα τις ημέρες που είχε ταξιδέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο Ελληνοαμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας περνούν, πλέον, από «ακτινογραφία» όλα τα δρομολόγιά της στο εξωτερικό (Ιταλία, Γαλλία, Μεξικό, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Ρουμανία), αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρας, αφού κάποια απ’ αυτά αναρτήθηκαν, μάλιστα, από την ίδια στο διαδίκτυο, αν κι έκανε αρκετά άλλα με άκρα μυστικότητα!

Ασφαλώς, ιδιαίτερη σημασία έχουν οι κατά καιρούς επισκέψεις της σε Χανιά, Αλεξανδρούπολη και Λάρισα, όπου είναι έντονο το αμερικανικό στοιχείο λόγω των βάσεων και της μεταφοράς πολεμικού υλικού στην Ουκρανία.

Η επίσκεψη της «Μαρίας Τσάλλα» στη Ναύπακτο έχει τύχει εξονυχιστικών ερευνών, καθώς η παρουσία και διαμονή της εκεί ενδεχομένως να σχετίζεται με τις κινήσεις και συνήθειες του ναυπάκτιου πρέσβη των ΗΠΑ, τις οποίες εξετάζεται αν παρακολουθούσε η Ρωσίδα κατάσκοπος. Ταυτόχρονα, οι μυστικές υπηρεσίες διερευνούν το ενδεχόμενο κι άλλων ταξιδιών της στην περιοχή, φθάνοντας μέχρι και τον Πλάτανο Ναυπακτίας, το χωριό του Τζορτζ Τσούνη.

Στέλεχος της ΕΥΠ, παρά τις επίμονες ερωτήσεις της «Πελοποννήσου», αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το αν η κατάσκοπος επισκέφθηκε περισσότερες της μιάς φορές τη Ναύπακτο κι αν επρόκειτο περί μονοήμερης (ων) επίσκεψης (εων) ή διέμεινε σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση το ένα, τουλάχιστον, επιβεβαιωμένο ταξίδι της στην Ναύπακτο είναι ψηλά στην ατζέντα του ερευνητικού έργου της ΕΥΠ σε άμεση συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκεψη Ζαΐμη στο καινοτόμο όχημα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας που συμπληρώνει το έργο των Drones
Ανδρέας Φίλιας: Με έργο μετρήσιμο - «Πατάω στη γη... δεν έχω αλλοτριωθεί»
Ερύμανθος: Γέμισε την Χαλανδρίτσα ο Θ. Μπαρής για τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου
Η Δυτική Αχαΐα στηρίζει Άννα Μαστοράκου - ΦΩΤΟ