Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…

Ο Ανδρέας Αποσκίτης είναι εκπρόσωπος των Ενεργών Πολιτών Πάτρας.

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...

Ενα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά λάθη του Ποδηλατόδρομου είναι ότι στο σημείο της Τριών Συμμάχων, ο δρόμος πλαταίνει προς τη θάλασσα κατά μια λωρίδα κυκλοφορίας, και μετά απότομα στην Ερμού στενεύει πάλι.

Έτσι, σε ώρες αιχμής, τα αυτοκίνητα, ερχόμενα από το στενό, λόγω Ποδηλατόδρομου -δρόμο που υπάρχει μέχρι τον Σταθμό του τρένου- για να ξεμπλοκάρουν ανοίγονται δεξιά, που πλαταίνει ο δρόμος και ξαφνικά, μέσα από λίγες δεκάδες μέτρα, βλέπουν μπροστά τους το κράσπεδο του Ποδηλατόδρομου.

Κάποιοι -και ειδικά οι επισκέπτες που δεν το γνωρίζουν- καβαλάνε επάνω στο κράσπεδο, καθότι, αριστερά τους υπάρχει ουρά από άλλα αυτοκίνητα.

Πλαταίνει στο σημείο και μετά στενεύει ο δρόμος με την κατασκευή του Ποδηλατόδρομου. Κανονικά θα έπρεπε εκεί να μπουν κορύνες ή διαχωριστική λωρίδα κυκλοφορίας, ύψους 3,5 εκατοστών ή στην τελική διαγράμμιση συνεχή πλάτους 20 εκ. έτσι ώστε να μην ανοίγονται τα αυτοκίνητα. Στο σημείο του πάρκινγκ των τουριστικών λεωφορείων, να διακόπτεται σε είσοδο και έξοδο.

Η φωλιά αυτή είναι τουλάχιστον 100 μέτρα, οπότε την εκμεταλλεύονται τα αυτοκίνητα σαν μια ακόμα λωρίδα κυκλοφορίας. Δεν έχουν καμία δουλειά και δεν εξυπηρετεί σε τίποτα να κυκλοφορούν μέσα σε αυτή τη «φωλιά» αυτοκίνητα, γιατί όπως προείπα, μετά από λίγα μέτρα, το κράσπεδο του Ποδηλατόδρομου, στενεύει πάλι τον δρόμο.

Δεν το γνωρίζουν οι συγκοινωνιολόγοι του Δήμου;

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ