Ιδιωτικός βίος και τοπική δημόσια ζωή

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ διαχωρίζεται από το πολιτικό, κάτι που στα τοπικά πολιτικά ήθη αποτελεί παράδοση: Η προσωπική σφαίρα όσων πολιτεύονται μένει εκτός δημόσιας ζωής, υπό τον αυτονόητο όρο να φροντίζουν γι’ αυτό τα ίδια τα πολιτικά πρόσωπα τηρώντας στοιχειώδεις κανόνες διακριτικότητας και μέτρου. Οταν αστάθμητοι παράγοντες και ασύμμετρες συμπεριφορές καταστήσουν το προσωπικό πολιτικώς ενδιαφέρον, και όταν η συγκατάβαση τερματίζει τα όριά της, οι διαταραγμένες ισορροπίες πρέπει να αποκαθίστανται. Αν αυτό δεν γίνει, παράγονται πολιτικά και ηθικά προηγούμενα που ερεθίζουν και δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή με μακρές παρενέργειες. Η αποκατάσταση είναι προφανές ότι πρέπει να γίνεται από όσους οφείλουν ηθικά και πολιτικά να τη φροντίσουν. Οχι μόνο για να εκλείπουν οι σκανδαλισμοί, αλλά και για να επιβεβαιώνεται η προσήλωση όλων των πλευρών σε σταθερές αρχές που υπερβαίνουν τις πολιτικές αντιθέσεις.

 

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΠΡΑΓΜΑΤΙ δεν μπορούμε να μιλάμε για καρναβάλι χωρίς να συνυπολογίζουμε τις διαθέσεις του κορονοϊού. Αλλά καλό θα είναι να το βασανίσουμε παραπάνω: Ο Δήμος φαίνεται ότι οργανώνει εκδηλώσεις συμβολικού κυρίως χαρακτήρα, αλλά δεν καταφέρνει να έχει δίαυλο με τις καρναβαλικές ομάδες, για να πάρει ιδέες που θα μπορούσαν μερικώς να καλύψουν το κενό του καρναβαλιού της μαζικότητας.

ΠΕΡΑΝ αυτού, για τους επαγγελματίες της πόλης το ερώτημα πώς θα λειτουργήσει η ψυχαγωγία είναι ζωτικό. Σήμερα ξέρουμε ότι η πρόσβαση στους κλειστούς χώρους είναι ελεύθερη, υπό τον όρο του εμβολίου. Αν δεν έχουμε δραματική μεταβολή των συνθηκών -και γιατί να έχουμε, αν ο εμβολιασμός προχωρήσει;- ας οργανωθούν οι τοπικές δυνάμεις ώστε να κατοχυρώσουν αυτή τη δυνατότητα.
ΘΑ χρειαστεί ενίσχυση της αστυνόμευσης, αλλά έχουμε τον χρόνο μπροστά μας ώστε και αυτό να οργανωθεί.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ