Κ. Καραμανλής: «Τα έργα θα γίνονται με μεγαλύτερη ευελιξία και με διαφάνεια»

image 607271
«Απαραίτητη θεσμική μεταρρύθμιση που θα δώσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία στα υπουργεία, Περιφέρειες, δήμους, να υλοποιήσουν την πολιτική τους», χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, το νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις.

«Αυτό που ενδιαφέρει τους Έλληνες, είναι να γίνονται τα έργα πιο γρήγορα και με διαφάνεια», είπε ο κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης που εξελίσσεται στην ολομέλεια. Σχολιάζοντας δε, τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σχέδιο νόμου, παρατήρησε πως «εμείς το νόμο 4412 του ΣΥΡΙΖΑ τον ψηφίσαμε επί της αρχής. Καταψηφίσαμε ορισμένα άρθρα, κάναμε κριτική, αλλά ψηφίσαμε επί της αρχής το νομοσχέδιο. Εσείς δεν το κάνετε αυτό, αλλά με την αντιπολίτευση της μιζέριας αποφασίσατε να το καταψηφίσετε. Θα σας κρίνουν οι πολίτες γι΄αυτό», σημείωσε.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον τομέα ευθύνης του, ο υπουργός τόνισε ότι «τα έργα θα γίνονται πιο γρήγορα, πιο οικονομικά, με μεγαλύτερη ευελιξία και με διαφάνεια». Όπως είπε, ενισχύεται το σύστημα μελέτη-κατασκευή, το οποίο υπήρχε και στο προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο και μετατοπίζεται η ευθύνη των μελετών στον ανάδοχο. Η διαδικασία δημοπράτησης των έργων θα μπορεί να ξεκινά πριν την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων και οι δύο διαδικασίες να προχωρούν παράλληλα. «Μέχρι το τέλος της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ολοκληρώνονται και οι περιβαλλοντικοί όροι, οπότε δεν θα έχουμε εκπτώσεις στα περιβαλλοντικά ζητήματα, υπό τον όρο όμως ότι δεν θα αλλάζουν ουσιωδώς το αντικείμενο του έργου», ανέφερε ο κ. Καραμανλής. Με το νομοσχέδιο, συνέχισε ο υπουργός, αρχίζει πιο γρήγορα η δημοπράτηση έργων ειδικής σημασίας για την οικονομία της χώρας, των έργων δηλαδή, που είναι ενταγμένα στο άρθρο 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων. Στα μεγάλα έργα προβλέπεται, επίσης, η εφαρμογή διατάξεων για ιδιωτικές επενδύσεις για την ταχύτερη δημοπράτηση τους.»
Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

bouli olomeleia
xrisoxoidis
kede
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ