Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο: Eτσι αλλάζει προς το καλύτερο – Τι λέει ο Αλ. Άγριος

Ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων Αλέξης Αγριος μιλάει σήμερα στην «Π» τονίζοντας πως «η αγορά έχει να κινηθεί δύο χρόνια και πρέπει να λειτουργήσει φέτος με οποιονδήποτε τρόπο και μέτρα».

Καλάβρυτα - Χιονοδρομικό Κέντρο: Eτσι αλλάζει προς το καλύτερο - Τι λέει ο Αλ. Άγριος

Γεμάτος προετοιμασίες και εργασίες είναι ο τελευταίος μήνας για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, οι οποίοι προετοιμάζονται για τη φετινή τουριστική σεζόν διαμορφώνοντας τους χώρους τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεαστεί η εμπειρία των επισκεπτών από τα μέτρα για την πανδημία.

ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων Αλέξης Αγριος μιλάει σήμερα στην «Π» τονίζοντας πως «η αγορά έχει να κινηθεί δύο χρόνια και πρέπει να λειτουργήσει φέτος με οποιονδήποτε τρόπο και μέτρα».

Από τον Σεπτέμβριο έχουν ξεκινήσει στο Χιονοδρομικό οι απαραίτητες προετοιμασίες και συντηρήσεις ώστε να είναι όλα έτοιμα με τα πρώτα χιόνια. «Ελεγχοι, πιστοποιήσεις και συντηρήσεις ήταν το πρώτο μας μέλημα, ενώ να σημειώσω πως είμαστε από τα λίγα χιονοδρομικά που εκτελέσαμε αυτές τις εργασίες και πέρυσι, παρόλο που οι πιθανότητες να ανοίξουμε ήταν ελάχιστες. Με αυτόν τον τρόπο, δείχνουμε πως έχουμε υψηλό βαθμό ετοιμότητας» τόνισε ο κ. Αγριος.

ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ

Επιπλέον, ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων τονίζει πως έχει ολοκληρωθεί η συλλογή βιογραφικών για τις 75 νέες προσλήψεις και αυτή την περίοδο γίνεται η διαδικασία των συνεντεύξεων. Ενώ, ενημερώνει την «Π» πως φέτος θα υπάρξουν αλλαγές: «Αυτή την περίοδο είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες που θα αναλάβουν την ενοικίαση μηχανοκίνητων οχημάτων βουνού και την εκπαίδευση του κοινού. Χρειάζεται να αναφέρω επίσης, πως φέτος λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού έχουμε προχωρήσει σε διαμορφώσεις εξωτερικών χώρων στα σαλέ για να μην παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού».

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Παράλληλα, την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων συμμετοχής στον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό, με «συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης το ποσό των 22.630.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ». Ο κ. Αγριος λέει στην «Π»: «Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρείες. Περιμένουμε να εξελιχθεί ομαλά η διαδικασία, χωρίς ενστάσεις, ώστε να προχωρήσουν τα έργα σύντομα και το Χιονοδρομικό Κέντρο να περάσει σε άλλο επίπεδο».

Η ΣΥΜΒΑΣΗ

Η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί με τον ανάδοχο θα έχει διετή διάρκεια, το δε έργο, όπως είναι γνωστό, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την επόμενη Πέμπτη και μεταξύ άλλων, στο έργο αναβάθμισης εντάσσεται η ανακατασκευή των δυο κύριων αναβατήρων «Στύγα» και «Αχιλλέας» καθώς και η τοποθέτηση νέου αναβατήρα εκεί που λειτουργεί σήμερα ο αναβατήρας «Αρτεμις». Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί η πλήρης ανακατασκευή του πέτρινου κτιρίου που βρίσκεται στην τοποθεσία «Βαθειά Λάκκα» καθώς και η εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου για όλους τους αναβατήρες.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ