Καλλιμάνης: Πλήρης παραγωγή και έξοδος σε νέες αγορές

Τα σχέδια των τούρκων της DARDANEL για την ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ.

kallimanis Η Καλλιμάνης έχει εκτενή εμπειρία σχεδόν μισού αιώνα στην παραγωγή και πώληση κατεψυγμένων θαλασσινών

Την πρόθεσή του να επαναφέρει την παραγωγή του εργοστασίου της Καλλιμάνης στο Αίγιο, σε πλήρη λειτουργία, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Dardanel Νιγιαζί Ονέν.

Οπως είναι γνωστό, η τουρκική Dardanel θα αναλάβει τον έλεγχο της Καλλιμάνης αντί 6 εκατ. ευρώ για τις οφειλές της ύψους 62,3 εκατ. ευρώ που έχει προς τις Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Cairo No3 (Eurobank), Metexelixis (Quant), Τράπεζα Πειραιώς και ABC Factors, και στη συνέχεια να υποβάλει αίτηση στα ελληνικά δικαστήρια με βάση τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής κονσερβοποιίας Νιγιαζί Ονέν, του οποίου οι απόψεις συμπεριλήφθηκαν στη δήλωση της εταιρείας, τόνισε ότι ο Καλλιμάνης έχει εκτενή εμπειρία σχεδόν μισού αιώνα στην παραγωγή και πώληση κατεψυγμένων θαλασσινών.

«Στόχος μας είναι να ενσωματώσουμε αυτήν την εταιρεία, η οποία διαθέτει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και μεγάλο δυναμικό εξαγωγικών δικτύων, καθώς και την παραγωγική της δύναμη και την τεχνολογία», είπε.

Σημειώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις του Καλλιμάνη θα ξεκινήσουν την παραγωγή με πλήρη ικανότητα μετά την ολοκλήρωση της αγοράς και ότι θα υπάρξει σημαντική συμβολή στην απασχόληση της περιοχής, ο Ονέν πρόσθεσε: «Η γνώση, η εμπειρία της παραγωγής και του μάρκετινγκ της Dardanel συνδυάζεται τώρα με την γειτονική μάρκα Καλλιμάνης. Αυτό είναι το σωστό βήμα για τις δύο εταιρείες, τη βιομηχανία μας και τις δύο χώρες».

Ο Ονέν σημείωσε ότι ο Καλλιμάνης έχει σημαντικό εξαγωγικό δυναμικό στη βόρεια Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. «Οταν ολοκληρωθεί αυτή η εξαγορά, στοχεύουμε να επεκτείνουμε περαιτέρω τη γεωγραφική της εξαγωγή καθώς και την παραγωγική της ικανότητα».

Η Dardanel εξετάζει τις ευκαιρίες ανάπτυξης σε γειτονικές περιοχές για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνέχισε ο Önen, προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε συνομιλίες με τις μεγαλύτερες και πιο διάσημες μάρκες στον κλάδο και αυτή η αγορά είναι το πρώτο και σημαντικό βήμα στα σχέδιά τους να αναπτυχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Σκοπεύουμε να γίνουμε σύντομα ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αλιείας στον κόσμο. Ως παγκόσμια τουρκική εταιρεία, είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε την εμπειρία μας στα ψάρια και τα θαλασσινά παγκοσμίως και να αυξήσουμε το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς μας με την επέκταση της εξαγωγικής μας γεωγραφίας», είπε.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε σημαντικοί παράγοντες στην οικονομία της χώρας μας και στη μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών με την πώληση των θαλασσινών που παράγουμε στην Τουρκία», είπε.

Πάντως, η αίσια έκβαση της «υπόθεσης Καλλιμάνης» δεν φαίνεται να βρίσκει θετικό αντίκτυπο παντού. Υπάρχουν και εκείνοι που αντιμετωπίζουν την αλλαγή ιδιοκτησίας της αιγιώτικης βιομηχανίας μέσα από ένα εθνικό πρίσμα. «Είναι λίγο βαρύ να μαθαίνονται τα νέα για την εξαγορά μιας ελληνικής εταιρείας τροφίμων που υπήρξε κάποτε leader στον κλάδο της από τον τουρκικό Τύπο. Γίνεται ακόμη πιο βαρύ όταν αυτό το νέο συνοδεύεται από την είδηση πως οι ελληνικές τράπεζες θα δώσουν στον τουρκικό όμιλο Dardanel Önentaş που εξαγοράζει την ελληνική υπερχρεωμένη εταιρεία κατεψυγμένων αλιευμάτων «Καλλιμάνης» κούρεμα δανείων άνω του 90%. Και το όλο θέμα αποκτά μια σοβαρή πολιτική διάσταση» είναι μερικά από τα σχόλια που ακούγονται το τελευταίο διάστημα στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, καθώς ο Νιγιαζί Ονούν συχνά πυκνά συνοδεύει τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν στα ταξίδια του ανά τον κόσμο ως «εθνικός πρωταθλητής» των κανσερβοποιημένων ψαριών.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

e ΕΦΚΑ
apozimiosi 1068x600 1
ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
unnamed 5