Καραθανασόπουλος κατά ΝΔ: «Πλυντήριο Καραμανλή και συγκάλυψη για τα Τέμπη»
Σκληρή επίθεση στην κυβερνητική πλειοψηφία εξαπέλυσε το ΚΚΕ μέσω του Νίκου Καραθανασόπουλου, καταγγέλλοντας fast track διαδικασία συγκάλυψης στην Προανακριτική για την τραγωδία των Τεμπών, με αιχμές κατά Καραμανλή και Μητσοτάκη.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την προειλημμένη απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για μια fast track διαδικασία τύπου Τριαντόπουλου» δήλωσε με οξύ τόνο ο εισηγητής του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Προανακριτικής Επιτροπής που εξετάζει την ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος από τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
Ο ίδιος, με την παρουσία και της βουλευτού του ΚΚΕ και μέλους της Επιτροπής, Μαρίας Κομνηνάκα, υποστήριξε ότι «η συνοπτική διαδικασία που αποφάσισε η πλειοψηφία της ΝΔ αποτελεί πλυντήριο των ευθυνών αλλά και των υπαιτίων που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη», κάνοντας ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή αλλά και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Κατά τον κ. Καραθανασόπουλο, αυτή η στάση συνιστά «μια ακόμη πράξη της διαδικασίας συγκάλυψης που ακολουθείται από την κυβερνητική πλειοψηφία». Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ δεν θα νομιμοποιήσει τη συγκεκριμένη τακτική, διαμηνύοντας ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του «για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι και να πληρώσουν όσοι ψηλά κι αν βρίσκονται», επιμένοντας στην ανάγκη αποτροπής μιας νέας τραγωδίας αντίστοιχης με εκείνη των Τεμπών.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News