Κεντρική Τράπεζα Γαλλίας: Επείγουσα έκκληση κατά της αύξησης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων

Η απόφαση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές αργότερα αυτό το μήνα έχει τρομάξει τις αγορές, καθώς ανοίγει την πόρτα σε μια ακροδεξιά κυβέρνηση ή τουλάχιστον σε ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο που θα μπορούσε να δυσκολευτεί να περάσει την οικονομική και δημοσιονομική νομοθεσία.

Κεντρική Τράπεζα

Επανέλαβε την έκκλησή του να αποφευχθεί η εμβάθυνση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων μετά την πώληση των γαλλικών περιουσιακών στοιχείων, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις δημοσιονομικές προοπτικές της Γαλλίας μετά τις πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μιλώντας την παραμονή της αναμενόμενης κίνησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βάλει τη Γαλλία στον κατάλογο των χωρών που αντιμετωπίζουν διαδικασίες επί παραβάσει για υπερβολικά ελλείμματα, ο Βιλερουά δήλωσε σε συνέδριο οικονομολόγων στο ίδρυμά του ότι «οφείλουμε στους συμπολίτες μας όλο τον σεβασμό, την προσοχή και την αλήθεια που περιμένουν».

«Το να τους σεβόμαστε σημαίνει πρώτα απ’ όλα να ξέρουμε πώς να διατυπώνουμε την εμπειρογνωμοσύνη μας με προσιτούς όρους, να ακούμε με ταπεινότητα τις ερωτήσεις τους, τις προσδοκίες τους, τις κριτικές τους», είπε. «Σεβασμός σημαίνει επίσης να αναγνωρίζουμε τις απαιτήσεις της πραγματικότητας και να μην αυξάνουμε ακόμη περισσότερο τα βαριά ελλείμματα που δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε καλά. Σεβασμός σημαίνει, όπως ήλπιζα πριν από λίγες ημέρες, να αποσαφηνίσουμε γρήγορα την οικονομική στρατηγική και ιδίως τη δημοσιονομική στρατηγική που προτείνεται για τη χώρα μας».

Ο Βιλερουά έχει ήδη τονίσει στο παρελθόν ότι η επόμενη κυβέρνηση της Γαλλίας πρέπει να καθορίσει γρήγορα τα δημοσιονομικά της σχέδια. Η απόφαση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές αργότερα αυτό το μήνα έχει τρομάξει τις αγορές, καθώς ανοίγει την πόρτα σε μια ακροδεξιά κυβέρνηση ή τουλάχιστον σε ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο που θα μπορούσε να δυσκολευτεί να περάσει την οικονομική και δημοσιονομική νομοθεσία. Η σημερινή κυβέρνηση έχει ήδη αποκλίνει από τα σχέδιά της για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος νωρίτερα φέτος.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Ο Κασσελάκης ζητά παρέμβαση εισαγγελέα: «Να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα»

Λύτρας: «Δεν επινόησα το αφήγημα ότι η σύζυγός μου έπεσε από στις σκάλες, την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια»

Εφυγαν τραπεζάκια χωρίς δημοτικά τέλη, «Ο δήμος Πατρέων χάνει 160.000 ευρώ σε έσοδα» λέει η Εστίαση

Hot-Dry-Wind: Το φαινόμενο που ανεβάζει τη θερμοκρασία πάνω από το κανονικό, «καυσωνικές» συνθήκες και στη Δυτική Ελλάδα