Κι αν δεν αλλάξουν οι συσχετισμοί;

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ αρμοδιότητες, λιγότερο προσωπικό, περικοπή χρηματοδοτήσεων. Αλλά και ανεπιθύμητη μεταφορά των πόρων του ΕΝΦΙΑ προς τους δήμους: Μόνο με μια «άλλη πολιτική», με μια διαφορετική εξουσιαστική αντίληψη μπορούν να δουν άσπρες μέρες οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με την αναμενόμενη τοποθέτηση του δημάρχου Πατρέων στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, στη Θεσσαλονίκη.

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ του κ. Πελετίδη και της παράταξής του είναι γνωστές. Δεν περιμέναμε να τις αλλάξει, ούτε και θα το περιμένουμε στο μέλλον, άλλωστε δεν του το ζήτησαν καν οι πολίτες των Πατρών, ούτε και διαφαίνεται να του το ζητούν. Ωστόσο, δικαιούται κανείς να περιμένει να αξιοποιηθούν οι περιστάσεις, οι συνθήκες και οι ευκαιρίες από τη δημοτική αρχή για μια δημιουργική πρωτοβουλία, που θα μπορούσε να κάνει μια αισθητή αλλαγή στην πόλη. Δεν μιλάμε για αναπλάσεις, που θα ήταν έτσι κι αλλιώς μονόδρομος μέσω των διαθέσιμων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά για κάτι παραγωγικό, με τον δήμο καταλύτη.

ΜΕ ΑΛΛΑ λόγια, αν δεν αλλάξουν- που δεν θα αλλάξουν- οι πολιτικοί συσχετισμοί, εμείς απλώς θα διαμαρτυρόμαστε. Ο κόσμος αλλάζει πανελληνίως και διεθνώς. Πρέπει και η Πάτρα να αλλάξει λεξιλόγιο και ορίζοντες.

 

ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΦΑΣΙΑ

ΤΟ ΕΥΛΟΓΟ και θεμιτό ενδιαφέρον των υποψηφίων για τις αιρετές θέσεις του κομματικού οργάνου της ΝΔ, μετουσιώθηκε σε αθρόα εγγραφή μελών.

ΑΥΤΗ προφανώς δεν έγινε αυθορθμήτως, αλλά μέσα από την κινητοποίηση των ενδιαφερομένων προς τα δίκτυα πολιτών τα οποία μπορούν να επηρεάσουν, μέσα από όρους συμπάθειας πολιτικής, αλλά κυρίως προσωπικής.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ αυτά. Θα μπορέσει όμως η ΝΔ να αξιοποιήσει τα μέλη αυτά και να τα συντηρήσει σε τροχιά γύρω από την οργάνωση; Αυτό στις μέρες μας δεν είναι απλό. Αλλά αξίζει λιγότερη αφασία στη σχέση των πολιτών με την πολιτική. Με την έννοια, ότι η πολιτική είναι το βασικότερο εργαλείο που μας προσφέρεται για να αλλάξουμε τη συλλογική ζωή μας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ