Κλείσιμο της ΒΙΠΕ Πατρών για ασφάλεια

Συχνές οι κλοπές που καταγράφονται σε εγκατεστημένες επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Πατρών.

Κλείσιμο της ΒΙΠΕ Πατρών για ασφάλεια

Επανέρχεται το θέμα της ενίσχυσης της ασφάλειας της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών, προκειμένου να προστατευθούν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις από την ανεξέλεγκτη δράση κλεφτών.

Η κατάσταση στην ΒΙΠΕ Πατρών με την ανεξέλεγκτη δράση κλεφτών είναι γνωστή εδώ και χρόνια, καθώς ο χώρος δεν φυλάσσεται επαρκώς, ενώ στο οδικό δίκτυο μπορεί να εισέλθει ο καθένας χωρίς έλεγχο.

Πολλές φορές στο παρελθόν επιχειρήσεις έπαιναν στο στόχαστρο κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονταν την απουσία του προσωπικού για να κάνουν πλιάτσικο. Οι δράστες συνήθως παίρνουν καλώδια και βιομηχανικά υλικά μεγάλης αξίας, μπαταρίες, μέταλλα μέχρι και οχήματα.

Τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε πριν από έναν μήνα, όταν άγνωστοι μπήκαν σε τεχνική εταιρεία για να κλέψουν και προκάλεσαν ζημιές αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ) με εκπροσώπους της διαχειρίστριας ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, και των διοικητών του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Δήμου Δυτικής Αχαΐας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν. Αχαΐας.

Στην συνάντηση που προκλήθηκε από τον ΣΕΒΙΠΑ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Λειβαδάρος αναφέρθηκε στα θέματα ασφάλειας της ΒΙΠΕ Πατρών, λόγω των συχνών κλοπών που υφίστανται εγκατεστημένες επιχειρήσεις και έθεσε σειρά αιτημάτων προς τους αρμόδιους φορείς.

Συγκεκριμένα, ζήτησε το κλείσιμο όλων των εισόδων της ΒΙΠΕ Πατρών, εκτός από την κεντρική που βρίσκεται στο ύψος της εταιρείας CBL, η οποία θα παραμένει ανοιχτή όλο το 24ωρο, καθώς και της εισόδου στον Βιολογικό Καθαρισμό, η οποία θα είναι ανοιχτή μόνον την ημέρα, κατά τις εργάσιμες ώρες.

Η διαχειρίστρια ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, τοποθετήθηκε θετικά.Επίσης έγιναν σημαντικές προτάσεις και από τους εκπροσώπους του Τμήματος Ασφαλείας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας καθώς επίσης και από τον εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν. Αχαΐας.Τέλος ζητήθηκαν προτάσεις και από τα μέλη του ΣΕΒΙΠΑ.

ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΕΣ 

Κλείσιμο της ΒΙΠΕ Πατρών για ασφάλεια

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Πατρών Δημήτρης Λειβαδάρος.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Πατρών Δημήτρης Λειβαδάρος ζήτησε ακόμα τη σήμανση των κλειστών εισόδων για αποφυγή ατυχημάτων και την τοποθέτηση καμερών για τον έλεγχο των ατόμων που εισέρχονται στην ΒΙΠΕ Πατρών.

Ένα ακόμα θέμα που ζητήθηκε από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ είναι η ανακατασκευή της περιμετρικής τάφρου όπου χρειάζεται, για να αποτρέπεται η ανεξέλεγκτη είσοδος οχημάτων από παράνομα διανοιγμένες διόδους. Φυσικά, ζητήθηκαν παρεμβάσεις και καθαρισμοί σε όποια σημεία χρειάζεται για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και δημιουργία χώρου παρκινγκ φορτηγών.

Παράλληλα, ο ΣΕΒΙΠΑ θα φροντίζει να ενημερώσει τις επιχειρήσεις μέλη του, ώστε να φροντίσουν και αυτές για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων τους.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα νοσοκομεία της Ηλείας την Τετάρτη η Μίνα Γκάγκα - Υπόμνημα με προτάσεις από την Αυγερινοπούλου
Πάτρα - Καφέ «Γέφυρες»: Η πρωτοβουλία της «Π» ανοίγει δρόμο
Ο Πατρινός Μητροπολίτης που κινδύνευσε να τον φάνε ανθρωποφάγοι ληστές στην Αφρική!
Κορονοϊός - Λύματα: Εκτόξευση 281% του ιικού φορτίου σε Πάτρα