Κύθηρα: Συνελήφθη ένας άνδρας για το ναυάγιο ως διακινητής
Συνελήφθη ένας άνδρας από τη Συρία, ο οποίος κατηγορείται ως διακινητής, στο ναυάγιο στα Κύθηρα που σημειώθηκε την Τετάρτη.
Οι αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα με καταγωγή από τη Συρία, ο οποίος κατηγορείται ως διακινητής, σε ότι αφορά το ναυάγιο στα Κύθηρα που σημειώθηκε την Τετάρτη, όπου και πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Ο Σύρος βρισκόταν ανάμεσα στους δεκάδες διασωθέντες του ναυαγίου και ήταν μάλιστα ο μοναδικός που καταγόταν από αυτή τη χώρα. Όλοι οι άλλοι μετανάστες ήταν από το Αφγανιστάν.
Εν τω μεταξύ, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν έχουν περισυλλεχθεί όλα τα πτώματα από τη θάλασσα. Η ΕΡΤ ανέφερε ότι επτά σοροί μεταναστών επιπλέουν ανάμεσα σε συντρίμμια.
Από το ναυάγιο του σκάφους διασώθηκαν 80 άτομα. Οι αγνοούμενοι είναι οκτώ με 15.
Οι διακινητές, σύμφωνα με μαρτυρίες, φόρτωσαν στο πλοίο 95 ανθρώπους ενώ είχαν υποσχεθεί ότι ο αριθμός τους δεν θα ξεπερνούσε τους 15. Οι περισσότεροι πλήρωσαν εννέα και δέκα χιλιάδες ευρώ για το ταξίδι των έξι ημερών προς την Ιταλία.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γάμος για την κόρη του Γιάννη Βρούτση: Ποιος είναι ο γαμπρός ΦΩΤΟ
Τηλεφωνικά προθέματα Αττικής: σε ποια περιοχή ανήκει ένα 210
Waze: Στο ευρωπαικό δικαστήριο έφτασαν οι αναφορές για την αστυνομία
Θεατρική βραδιά από τους «Ταξιδευτές της Πρόζας» στα Ροΐτικα ΦΩΤΟ
Black Friday 2026: Πότε πέφτει φέτος η μεγάλη γιορτή των εκπτώσεων
