Λύτρας: Βλέπει κι άλλες συλλήψεις συγγενικών προσώπων της Ρούλας Πισπιρίγκου BINTEO

Θα προκύψουν δυσκολίες στην ανάκριση αν υπάρξει διαφορετικό πόρισμα από τους ιατροδικαστές υποστηρίζει ο πρώην δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Απόστολος Λύτρας

ΠΑΤΡΑ

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Ο γνωστός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας που είχε αναλάβει αρχικά την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, αναφέρθηκε στις αρχικές επαφές που είχε τόσο με το ζεύγος Δασκαλάκη, όσο και με πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντός τους.

«Απέκλειαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο να έχει πράξει (σ.σ. η Πισπιρίγκου) το παραμικρό στα παιδιά της. Το έλεγαν και οι γονείς του συζύγου και όλοι οι συγγενείς τους».

Ο κ. Λύτρας φωτογράφισε τον Μάνο Δασκαλάκη ως αναξιόπιστο μάρτυρα, αφού σημείωσε πως οι δηλώσεις του σε ΜΜΕ είναι διαφορετικές από την επίσημη κατάθεση που έχει δώσει στις Αρχές.

«Στην κατάθεσή του φαίνεται να υποστηρίζει τη Ρούλα Πισπιρίγκου».

Ο ίδιος, εκτιμά ότι ενδέχεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις, συγγενικών προσώπων της Πισπιρίγκου, για τον θάνατο της Ίριδας.

«Για να φτάσουμε σε συλλήψεις θα πρέπει πρώτα να ασκηθούν διώξεις. Ενδεχομένως στη μία περίπτωση να έχουμε και άλλες συλλήψεις. Ήταν δύο άτομα που βρίσκονταν με το παιδί», τόνισε ο κ. Λύτρας εκτιμώντας ότι η τωρινή μορφή της υπόθεσης «όπως είναι τώρα, δεν πατάει γερά».

Παράλληλα σχετικά την διερεύνηση των θανάτων των δύο μικρότερων παιδιών  της οικογένειας,  ο Απόστολος Λύτρας είπε πως οι παρελθούσες ιατροδικαστικές εκθέσεις θα αποτελέσουν πρόβλημα στη διαδικασία εφόσον δεν ακυρωθούν.

«Ο λόγος που δεν ανέλαβα ήταν γιατί εκπροσωπούσα και τους δύο γονείς. Δε θα μπορούσα σε δύο αντικρουόμενες πλευρές να συμμετέχω. Έχουμε δύο ιατροδικαστικές. Θα πρέπει να αποδεχθεί ότι αυτές οι ιατροδικαστικές είναι λάθος. Σε διαφορετική περίπτωση πιο από τα δύο πορίσματα θα λάβει υπόψιν το δικαστήριο ή η ανάκριση;».

Ο κ. Λύτρας σημείωσε πως σε περίπτωση που δεν ακυρωθούν οι πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις και οι καινούργιες δείξουν διαφορετικές αιτίες θανάτου, θα προκύψει πρόβλημα στην ανακριτική διαδικασία.

«Θα έχει στα χέρια του το δικαστήριο δύο διαφορετικά πορίσματα. Γιατί να έχει κάνει λάθος η κ. Τσιόλα και όχι ο κ. Καλόγριας; Δεν είναι απλό το θέμα. Οι ιατροδικαστικές είναι δημόσια έγγραφα, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να ακυρωθούν οι πρώτες. Όσο υπάρχουν, στο συγκεκριμένο θέμα μόνο πρόβλημα θα δημιουργήσουν».

 

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρούσματα
Χρηματοδότηση
ΠΑΤΡΑ
Αστυνομία