Μαγική Εθνική γυναικών: 3-0 τη Γαλλία και πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού
Με επιβλητική εμφάνιση και τεράστια ψυχικά αποθέματα, η Ελλάδα λύγισε τη Γαλλία με 3-0 και πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της πρόκριση στα προημιτελικά μέσω νοκ άουτ αγώνα.

Όνειρο ζει η Εθνική ομάδα γυναικών! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της ιστορίας του, επικρατώντας με 3-0 (16-25, 18-25, 20-25) της Γαλλίας και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Η ελληνική ομάδα ήταν ανώτερη από την αρχή μέχρι το τέλος, επιβάλλοντας τον ρυθμό της και δείχνοντας χαρακτήρα ακόμη και όταν ήρθε αντιμέτωπη με μία μεγάλη ατυχία. Στο τέλος του δεύτερου σετ, η Φαίη Μπακοδήμου τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενη από τον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο οι συμπαίκτριές της δεν επηρεάστηκαν και ολοκλήρωσαν με εντυπωσιακό τρόπο την προσπάθειά τους.
Τα κορίτσια του Απόστολου Οικονόμου πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στην επόμενη φάση, ο οποίος θα προκύψει από την αναμέτρηση της Κροατίας με τη Σερβία.
Εντυπωσιακό ξεκίνημα και εύκολο 1-0
Η Εθνική μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένη να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις της. Με εξαιρετικό σερβίς, αποτελεσματικό μπλοκ και σωστές επιλογές στην επίθεση, πήρε από νωρίς το προβάδισμα και δεν άφησε τη Γαλλία να αντιδράσει.
Η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει και η ελληνική ομάδα έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο 25-16, κατακτώντας το πρώτο σετ μέσα σε μόλις 22 λεπτά. Οι Γαλλίδες αδυνατούσαν να βρουν λύσεις απέναντι στην πίεση της Ελλάδας, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο.
Πάτησε γκάζι και άντεξε στην ατυχία
Στο δεύτερο σετ οι Γαλλίδες προσπάθησαν να αντιδράσουν και το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο μέχρι το 14-15. Εκεί, όμως, η Εθνική πάτησε… γκάζι.
Με ένα εντυπωσιακό σερί, η Ελλάδα ξέφυγε με 14-20 και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για το 2-0. Η κατάκτηση του σετ με 25-18 έφερε την ομάδα μία ανάσα από την πρόκριση, όμως λίγο πριν από το τέλος ήρθε η άτυχη στιγμή.
Στο 16-23, η Φαίη Μπακοδήμου προσπάθησε να βγάλει μία άμυνα, πάτησε πάνω στο πόδι της Τικμανίδου και τραυματίστηκε στον αστράγαλο. Η Ελληνίδα ακραία αποχώρησε υποβασταζόμενη από το γήπεδο, προκαλώντας ανησυχία στις τάξεις της Εθνικής.
Η ομάδα, ωστόσο, δεν λύγισε. Παρά την απώλεια της Μπακοδήμου, διατήρησε την ψυχραιμία της, ολοκλήρωσε το δεύτερο σετ και μπήκε στο τρίτο με μοναδικό στόχο να τελειώσει τη δουλειά.
Τελείωσε τη δουλειά με εμφατικό τρόπο
Στο τρίτο σετ η Ελλάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και δεν επέτρεψε στη Γαλλία να επιστρέψει στο παιχνίδι. Με καθαρό μυαλό, αποφασιστικότητα και εξαιρετική αγωνιστική συμπεριφορά, η Εθνική διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι το τέλος.
Το 25-20 σφράγισε το 3-0 και μαζί μία ιστορική πρόκριση για την ελληνική ομάδα. Οι διεθνείς πανηγύρισαν μία σπουδαία επιτυχία, έχοντας πλέον μπροστά τους μία ακόμη μεγάλη πρόκληση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News