Μαρινάκης για αντιπολίτευση και Κωνσταντοπούλου: «Μηδενισμός, τεχνητές εντάσεις και αφήγημα ψεύδους»

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υπερασπίστηκε το νέο νομοσχέδιο για τον Τύπο και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση και προσωπικά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για πολιτικό μηδενισμό και στοχευμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Μαρινάκης για αντιπολίτευση και Κωνσταντοπούλου: «Μηδενισμός, τεχνητές εντάσεις και αφήγημα ψεύδους»

Στην επικαιρότητα γύρω από το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, παραχωρώντας συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής (13/6) στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι το πρώτο μιας σειράς πρωτοβουλιών, που έρχονται ως απάντηση σε αιτήματα των δημοσιογραφικών ενώσεων και των εργαζομένων στα Μέσα. «Δεν ήρθε αυθαίρετα – ήταν κάτι που ζητούσαν οι ίδιοι οι συνδικαλιστικοί τους φορείς», υπογράμμισε.

Υπόθεση Novartis: Νέα δήλωση Δεστεμπασίδη απομακρύνει ευθέως τον Σαμαρά από τις κατηγορίες

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που είχε την Πέμπτη (12/6) με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη Βουλή, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε:
«Αν άκουγε κανείς την αντιπολίτευση, κυρίως από την Αριστερά, θα νόμιζε ότι ζούμε σε μια τριτοκοσμική χώρα που χειραγωγεί τα Μέσα και δεν σέβεται τους δημοσιογράφους. Χθες, όπως σε κάθε νομοσχέδιο, προσκλήθηκαν οι φορείς. Δέκα έπρεπε να καλέσει η Βουλή, δεκαεννέα καλέσαμε με συμμετοχή και της αντιπολίτευσης – και οι περισσότεροι εκφράστηκαν θετικά για το νομοσχέδιο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι αντέδρασε επειδή το αφήγημά της περί παραβίασης της ελευθερίας του Τύπου κατέρρευσε. «Δεν επιτέθηκε στην κυβέρνηση – αυτό το κάνει πάντα. Επιτέθηκε στους ίδιους τους ανθρώπους που ήρθαν να μιλήσουν. Τους είπε ουσιαστικά “τι ήρθατε να πείτε υπέρ της κυβέρνησης;” Αυτό είναι πρωτοφανές», δήλωσε.

Παράλληλα, αμφισβήτησε τα ευρήματα οργανισμών όπως οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα και μίλησε για βήματα προόδου στην ελευθερία του Τύπου και την ενίσχυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα έχει ικανοποιήσει αιτήματα που εκκρεμούσαν για δεκαετίες, όπως η κατάργηση της ποινικοποίησης της απειλής κατά δημοσιογράφων», σημείωσε.

Ο κ. Μαρινάκης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη δημοσκοπική άνοδο της Πλεύσης Ελευθερίας, λέγοντας πως αυτή «τροφοδοτεί πολιτικά την κα Κωνσταντοπούλου, που εκφράζει μια μηδενιστική αντιπολίτευση». Την κατηγόρησε ότι αξιοποιεί κάθε αρνητικό γεγονός για να δημιουργήσει πολιτικό αφήγημα, ακόμα και τραγωδίες όπως το δυστύχημα των Τεμπών.

«Δεν είναι η μόνη, αλλά το κάνει πιο έντονα από κάθε άλλο κόμμα. Αντί για εποικοδομητική κριτική και προτάσεις, καταφεύγει σε χυδαίους χαρακτηρισμούς. Μας αποκάλεσε –εμένα, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Κυρανάκη– “γκεμπελίσκους”», κατέληξε.