Μεγάλα στοιχήματα, μεγάλες πολιτικές

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ η προηγούμενη περιφερειακή αρχή μερίδιο των ευσήμων για την ανάπτυξη δικτύων, που θα μεταφέρουν φυσικό αέριο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας. Είχε, όπως εξηγεί, βάλει τις βάσεις για να τροχοδρομηθεί το πρόγραμμα.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ασφαλώς για το αυτονόητο. Τα μεγάλα πρόγραμμάτα που μεταμορφώνουν τις υποδομές μιας περιοχής πρέπει να αποτελούν κοινό στοίχημα για όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, και όσους υπηρετούν θέσεις ευθύνης, ως σταθεροί εταίροι ή εναλλασσόμενοι φορείς εξουσίας.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ μεταβολές απαιτούν πολιτικές, που σχεδιάζονται και εκπονούνται σε βάθος χρόνου. Η περιοχή μας δεν ευτύχησε να διαχειριστεί κατά τον τρόπο αυτό τις κομβικές υποθέσεις. Χαρακτηριστικότερη από αυτές, η διαχείριση των απορριμμάτων, γύρω από την οποία δεν έχουμε συνεννοηθεί απολύτως.

ΤΩΡΑ το μεγάλο στοίχημα είναι να καταστεί βιώσιμο το πρόγραμμα και να επεκταθεί στο σύνολο των πολιτών και των παραγωγικών φορέων.

ΟΥΤΩΣ ή άλλως, έχουμε περάσει σε μια νευρική εποχή που κυοφορεί ραγδαίες ανακατατάξεις ως προς τους ενεργειακούς πόρους. Και πρέπει να είμαστε ανήσυχοι και ευέλικτοι. Και οι τοπικοί μας παράγοντες να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να μην τις απαξιώνουν εάν δεν είναι της πολιτικής τους αρεσκείας, όπως κάνει η δημοτική αρχή της Πάτρας.

 

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ;

ΜΕΤΡΙΑ η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές, όπως και αναμενόταν, ανεξάρτητα ποιους ευχαρίστησαν τα αποτελέσματα. Δύο οι παρατηρήσεις:

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ σκηνή και το ίδιο το φοιτητικό κίνημα δυσκολεύονται να εμπνεύσουν τη νεολαία.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ, δεν καταγράφεται κάποια δυναμική με διάθεση μεταβολής. Αυτό δεν ακούγεται ευχάριστο για την αντιπολίτευση, καθώς καταβρέχει τη συνθηματολογία της.

 

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ