Μηνύματα προς τον νικητή

Ο Λευτέρης Πολυκρέτης είναι συγγραφέας.

Κύριε Μητσοτάκη, το ποσοστό που πήρε το κόμμα σας, -αυτή είναι η άποψη ενός 81 ετών ενεργού πολίτη- είναι τη Δεξιάς, που δεν ρέπει προς τα άκρα. Ο πυρήνας της ΝΔ.

Αυτοί, που σας εγκατέλειψαν από το 41%, εκτός αυτών οι οποίοι κινήθηκαν προς την Ακροδεξιά, είναι το ποσοστό του Κέντρου. Αυτό, που σου έδωσε την αυτοδυναμία δεν ήρθε κοντά σου, για να μείνει. Σου έδωσε διπλά την ευκαιρία, αλλά έχει και τη δυνατότητα να κρίνει. Ηρθε, γιατί πείσθηκε ότι η Ελλάδα -μετά τα πειράματα Τσίπρα- έπρεπε να κυβερνηθεί.

Αυτοί οι μετακινούμενοι εκλογείς είναι, που δίνουν την αυτοδυναμία για να αποκτήσει η πατρίδα ισχυρή κυβέρνηση! Αυτοί, όμως, δεν εξαπατούνται εύκολα και τιμωρούν αυτούς, που τους εξαπάτησαν λόγω ή έργω!

Είσαι πολύ τυχερός κ. πρωθυπουργέ, γιατί αυτές οι εμβόλιμες εκλογές έγιναν 1 χρόνο μετά τις εθνικές κι έχεις στα χέρια σου ένα γνήσιο αποτύπωμα της σκέψης του εκλογικού σώματος. Είσαι τυχερός γιατί έχεις τη δυνατότητα και τον χρόνο να διορθώσεις τα κακώς κείμενα, που είναι πολλά! Είσαι τυχερός γιατί στη δική μου δημοσκόπηση η απάντηση ήταν ομόφωνη.

Η ερώτηση: Είναι ο Μητσοτάκης γίγαντας της πολιτικής ή οι αντίπαλοί του είναι νάνοι;

Η απάντηση: Οχι. Ο Μητσοτάκης δε είναι γίγαντας. Απλά δεν έχει αντίπαλο στο… μπόι του!

Οθεν συνάγεται ότι: Αντίπαλός σου είναι ο σκεπτόμενος ψηφοφόρος (2 φορές σου φέρθηκε γενναιόδωρα) κι όσοι, ενώ βολεύτηκαν με αξιώματα, από υπουργούς μέχρι διοικητές παντός είδους, που δεν τους ζήτησες να κάνουν απολογισμό του έργου τους! Λάθος, που θέλει γρήγορα διόρθωση.

Και μια πρόταση για την ακρίβεια (λέγεται αισχροκέρδεια).

Ενας νόμος, ένα άρθρο: Απαγορεύεται να πωλείται οποιοδήποτε προϊόν στην Ελλάδα σε μεγαλύτερη τιμή, απ’ ό,τι πωλείται στις χώρες της ΕΕ!