Να αποφασίσουμε ποια συμπεριφορά ευλογούμε

Το κύριο άρθρο της «Π»

Η ΙΕΡΑ Σύνοδος δηλώνει ότι συμφωνεί με τα κυβερνητικά μέτρα σε σχέση με τον κορονοϊό και την ανάγκη να προσέρχονται μόνο υγειονομικώς προστατευμένα άτομα στους ναούς.

ΝΑΙ ΜΕΝ συμφωνεί, λοιπόν, αλλά σημειώνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα ούτε και τη δικαιοδοσία να ελέγχει τους πιστούς στις εισόδους των εκκλησιών και τους χώρους λατρείας.

ΠΟΙΟΣ θα το κάνει; Η πολιτεία, υποθέτουμε, μέσω αστυνομικών ή άλλων εντεταλμένων οργάνων. Υποθέτουμε ότι τέτοιο προσωπικό σε κανέναν δεν περισσεύει ώστε να διατεθεί σε μια τέτοια αποστολή. Αν διατεθεί εκεί, θα λείψει από αλλού.

ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι η Εκκλησία μπορεί να επανδρώσει με κόσμο τις διάφορες δραστηριότητές της. Εν προκειμένω δεν σκοπεύει να διαθέσει ανθρώπους της για μια τέτοια δουλειά. Ξέρει ότι θα προκαλέσει δυσαρέσκεια, τριβές, ίσως και επεισοδιακές καταστάσεις. Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείται όμως -τα μηνύματά της στρέφονται αποκλειστικά προς την κυβέρνηση και όχι προς τους ανεμβολίαστους- αποτελούν μια έμμεση δήλωση πως δεν επιθυμούμε να χαλάμε τις καρδιές κανενός. Και αυτό λειτουργεί σαν υπόθαλψη προς τους αρνητές του εμβολίου.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι υπάρχουν και οι εμβολιασμένοι, που πρέπει να προστατευθούν. Οπως βέβαια πρέπει να προστατευθούν και οι ανεμβολίαστοι. Καλός ο στόχος να μην στενοχωρούμε κανέναν, αλλά προέχει η ανάγκη να μην λιγοστέψουμε αυτόν τον χειμώνα.

 

ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ
ΤΩΝ 35

35 ΜΕΛΗ του καταυλισμού ρομά στον Ριγανόκαμπο υποβλήθηκαν σε εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Δήμου Πατρέων.
ΕΧΕΙ ενδιαφέρον ότι δεν εκδήλωσαν φοβίες ούτε πρόβαλαν «αντίθετες απόψεις», αλλά συμμορφώθηκαν στην πρόσκληση να εμβολιαστούν, κάτι που δυστυχώς δεν έχει ισχύσει από πλευράς ατόμων με κατά τεκμήριο πολύ υψηλότερο μορφωτικό υπόβαθρο.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι η καλύτερη μόρφωση δεν συνεπάγεται απαραιτήτως και ικανότητα αξιολόγησης, στο μέτρο που το άτομο δεν έχει επίγνωση των εφοδίων του και των ελλειμμάτων του ή φανατίζεται και άγεται με γνώμονα το θολό θυμικό και τις προκαταλήψεις. Αυτό έχει να κάνει με την αυτεπίγνωση, η οποία χάνεται εύκολα σε εποχές εύκολης πρόσβασης σε πληροφορίες παντός τύπου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ