Να ξετυλίξουμε το μουσκεμένο κουβάρι

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ βασικός υπαίτιος είναι ο καιρός. Αλλά δεν μπορούμε να τον διορθώσουμε μέχρι νεωτέρας, και μάλλον θα περάσει χρόνος μέχρι να λειανθούν οι διαταράξεις που φαίνεται ότι είναι απότοκες της κλιματικής αλλαγής.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΣ, το μόνο που μπορεί να γίνεται είναι να προσαρμοστούν οι αμυντικές πολιτικές στα μετεωρολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει ως κανόνες και όχι ως εξαιρέσεις.

ΓΙΑ ΤΙΣ συνέπειες των εξάρσεων αυτών μπορεί να παίζει τον ρόλο της η αμέλεια της χθεσινής ή της σημερινής αυτοδιοικητικής εξουσίας της μιας ή της άλλης βαθμίδας, μπορεί η ιδιωτική αυθαιρεσία ή ξεροκεφαλιά, μπορεί η συγκεχυμένη νομοθεσία, η πολυαρχία, η επικάλυψη αρμοδιοτήτων, αλλά το πρωτεύον είναι να τις μειώσουμε και όχι να ξέρουμε σε κάθε φαινόμενο ότι κυρίως ενέχεται κάποιος άλλος παράγοντας.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ασφαλώς για κουβάρι που δεν ξετυλίγεται εύκολα. Αλλά πρέπει μέρα με τη μέρα να πετυχαίνουμε βελτιώσεις. Ακόμα και στο πεδίο της συνειδητοποίησης της κοινωνίας της υπαίθρου, που δεν είναι αμέτοχη αρκετών ανωμαλιών.

 

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΜΙΚΡΟΝ

ΤΙ ΜΑΣ διδάσκει η παραλλαγή Ομικρον του κορονοϊού; Οτι έχει μέλλον ακόμα η αναμέτρηση με τον εχθρό. Και ότι για αρκετά χρόνια είναι πιθανόν να ζούμε με κάποιους υγειονομικούς περιορισμούς και ανάλογα μέτρα. Τουλάχιστον έως ότου προκύψει αποτελεσματική φαρμακευτική θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το πάρουμε απόφαση, και ιδίως όσοι από εμάς βαυκαλιζόμαστε ότι μας είναι αρκετή η άμυνα των άλλων. Πρέπει όμως να το πάρουν απόφαση και οι θεσμικοί και διοικητικοί παράγοντες που δεν είναι όλοι όσο πρέπει αποφασιστικοί και περνάνε λάθος μηνύματα στην κοινωνία, ποτίζοντας απερίσκεπτα και βλαπτικά την επιπολαιότητα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ