Νέα προϊόντα παρουσιάστηκαν στο Athens Bar Show 2021: BITTERÁNEO Mediterranean Bitters ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ και ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ

Από την ελληνική φύση, στα μπαρ! Δύο απολαυστικές ημέρες γεμάτες γεύσεις και αρώματα.

προϊόντα

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ και ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ: Νέα, καινοτόμα προϊόντα από «θησαυρούς» της ελληνικής γης παρουσίασε στο Athens Bar Show 2021 η ποτοποιία – αποσταγματοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ, με σκοπό να αναδείξει και να προωθήσει τις μεσογειακές γεύσεις στα αλκοολούχα ποτά. 

Πρόκειται για δύο νέες μεσογειακές γεύσεις bitters που ήρθαν να συμπληρώσουν τη σειρά “BITTERÁNEO Mediterranean Bitters” – Τα πρώτα ελληνικά bitters. Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σε ένα από τα πιο σημαντικά bar shows παγκοσμίως και κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Science & Spirits!

Η ποτοποιία ΧΑΧΑΛΗΣ αξιοποίησε τη γνώση που απέκτησε από τη συνεργασία της με δύο ερευνητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Πατρών (Σχολές Φαρμακευτικής & Ιατρικής) και δημιούργησε δύο μοναδικά, πρωτότυπα bitters από αρωματικά φυτά της ελληνικής γης, στο πλαίσιο του Ερευνητικού Έργου με τίτλο «Ανάπτυξη νέων πικρών αλκοολούχων ποτών από αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, Natubitters».

Είναι τα μοναδικά ελληνικά bitters και παράγονται αποκλειστικά από μεσογειακά συστατικά. Άριστης ποιότητας 100% φυσικά πικρά εκχυλίσματα σε υψηλή συγκέντρωση, για μεγάλη απόδοση και έντονο άρωμα και γεύση. Η αρτεμισία και η γεντιανή ρίζα ισορροπούν την πικρή γεύση και ελάχιστο ελληνικό μέλι δίνει το χρυσό άγγιγμα!

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ: Τα φρεσκοκομμένα φύλλα αρωματικού βασιλικού χρησιμοποιούνται άμεσα, ώστε να αξιοποιούνται στον μέγιστο βαθμό όλα τα πολύτιμα συστατικά τους. Εκχυλίζονται σε μέλι και αλκοόλ και δημιουργούν δροσερές, πικάντικες νότες.

ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ: Τα φρέσκα φύλλα της ελληνικής αρμπαρόριζας συλλέγονται προσεκτικά με το χέρι σε περιοχές με ιδιαίτερη ηλιοφάνεια και χρησιμοποιούνται άμεσα. Εκχυλίζονται σε μέλι και αλκοόλ και απελευθερώνουν έντονα, μεσογειακά αρώματα.

Φυσικά, πάντα, πίσω από κάθε BITTERÁNEO κρύβεται και ένας εξειδικευμένος bartender: Αυτή τη φορά, guest bartenders οι Λευτέρης Μπρούπης και Αργύρης Σελιμάς! Μία καινοτομία της ποτοποιίας ΧΑΧΑΛΗ σε συνεργασία με τους πλέον κατάλληλους bartenders που γνωρίζουν τα μυστικά των συστατικών του κάθε BITTERÁNEO και τα αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο.

Γνωστά στο παρελθόν ως θεραπευτικά, φαρμακευτικά προϊόντα, τα bitters σήμερα χρησιμοποιούνται κατ’ εξοχήν για τον αρωματισμό κοκτέιλ. Το BITTERÁNEO είναι προϊόν αξιοποίησης αποτελεσμάτων επιστημονικής έρευνας και παράγεται χειροποίητα, σε μικρές παρτίδες, προκειμένου να διατηρήσει την αυθεντικότητα και τα premium χαρακτηριστικά του. Είναι ιδανικό για τρόφιμα, ποτά και κοκτέιλ.

Επιπλέον, οι επισκέπτες της έκθεσης από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό, δοκίμασαν μία μεγάλη σειρά προϊόντων, όπως το βραβευμένο Τριαντάφυλλο Κάστρο από αρωματικά τριαντάφυλλα Χίου της νέας σειράς παραδοσιακών λικέρ, αλλά και τα ήδη γνωστά και αγαπημένα: Τεντούρα Κάστρο, Vermood Vermouth, Junique Juniper & Wine, λικέρ Κάστρο «Κύβοι», κ.ά.

Σε αυτή τη μοναδική ετήσια εκδήλωση, αφιερωμένη στους bartenders και τους επαγγελματίες του χώρου των ποτών, οι συνεργάτες της ποτοποιίας Αργύρης Σελιμάς, Λευτέρης Μπρούπης, Έφη Σκουντζούρη και Κυριάκος Τσάβες παρουσίασαν απολαυστικά μεσογειακά cocktails με τα συγκεκριμένα, εξαιρετικά προϊόντα.

Η ποτοποιία – αποσταγματοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ δίνει ιδιαίτερο βάρος στην επιστημονική έρευνα και την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων από εκχύλιση και απόσταξη με πηγή έμπνευσης βότανα και φρούτα της ελληνικής γης και της Μεσογείου, γενικότερα. H διαρκής συνεργασία της με ερευνητικές ομάδες ελληνικών Πανεπιστημίων έχει συντελέσει τόσο στην τελειοποίηση και διατήρηση της ποιότητας των υφιστάμενων προϊόντων της, όσο και στη δημιουργία νέων, καινοτόμων προϊόντων. Καθώς για την προώθησή τους επιδιώκει τη συνεργασία με εξειδικευμένους επαγγελματίες των bar, η συμμετοχή στο Athens Bar Show είναι πάντοτε μία ευκαιρία για επιτυχή αποτελέσματα.

Δράση «Ενίσχυση Σχεδίων Έρευνας, Ανάπτυξης & Καινοτομίας στον Τομέα Προτεραιότητας της RIS3 “Αγροδιατροφή” – ΕΣΠΑ 2014-2020». Συγχρηματοδότηση: ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop