Νέους πυραύλους εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως εκτόξευσε δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς από πλατφόρμα τρένου στην τρίτη δοκιμή όπλων από τις αρχές του έτους, παρά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις.
![Νέους πυραύλους εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα Βόρεια](https://pelop.gr/wp-content/uploads/2022/01/pyravloi-korea-873x432.png)
Οι δοκιμές έγιναν για να «ελεγχθούν και να αξιολογηθούν» οι ικανότητες του συγκεκριμένου στρατιωτικού σώματος στη Βόρεια Κορεά, σύμφωνα με το KCNA, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ.
Η εκτόξευση της Παρασκευής έγινε μετά την απόφαση, την Τετάρτη, της Ουάσινγκτον να επιβάλει νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος πέντε Βορειοκορεατών υπηκόων ύστερα από προηγούμενες δοκιμές πυραύλων, που παρουσιάστηκαν ως υπερηχητικοί.
Η εκτόξευση της Παρασκευής «έδειξε μεγάλη ευελιξία και αυξημένο ποσοστό επιτυχίας», σύμφωνα με το KCNA. Όπως ανακοίνωσε χθες το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, εντοπίστηκε και παρακολουθήθηκε η εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς (short-range ballistic missiles, SRBMs) προς ανατολάς, προς τη θάλασσα, από την επαρχία Βόρεια Πιονγκάν.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News