Ο Αχαϊκός στίβος έχει λαμπρό μέλλον!

Τέσσερις Αχαιοί αθλητές με ποιότητα, ταλέντο και μπόλικο μέλλον ξεχώρισαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα που διεξήχθη στη Γαλλία

Ο Αχαϊκός στίβος έχει λαμπρό μέλλον!

Ελαμψαν στην παγκόσμια Γυμνασιάδα που διεξήχθη στην Καέν της Γαλλίας, οι τέσσερις Αχαιοί αθλητές στίβου. Αλέξανδρος Σκούρτης, Αναστασία Καρέλα και Ανδρέας Γεωργίου κατέκτησαν δύο μετάλλια στις σκυταλοδρομίες, ενώ άτυχη στάθηκε η Μαριάνθη Βυθούλκα που αρρώστησε και δεν έτρεξε στη σκυταλοδρομία χάνοντας την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο, όπως η Καρέλα. Και οι τέσσερις μιλώντας στην «Πελοπόννησο» δεν έκρυψαν την ικανοποίηση τους για το επίπεδο της διοργάνωσης, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να ανταγωνιστούν σπουδαία ταλέντα από όλον τον κόσμο.

Ανέβασαν την Πάτρα στο βάθρο και «είδηση» είναι τα συγκεκριμένα μετάλλια είναι τα πρώτα της πόλης και της Αχαΐας στην ιστορία των Αγώνων! Η πρώτη συμμετοχή για αθλήτρια της Πάτρας είχε γίνει το μακρινό 1994 από την Αγγελική Μακρή της Ολυμπιάδας που τερμάτισε στη 4η θέση στα 3000μ. βάδην, ενώ κατά το παρελθόν έχουν συμμετάσχει στους Αγώνες μεταξύ άλλων οι Στάσα Ανδριοπούλου, Κώστας Παπαζαφείρης, Δέσποινα Μουρτά.

Η Καρέλα ανέβηκε πρώτη στο βάθρο, καθώς ως μέλος της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. (47.88) πανηγύρισε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Ακολούθως οι Σκούρτης, Γεωργίου ανέβηκαν στο βάθρο στη σκυταλοδρομία 4Χ200μ. Χ400 μ.Χ600 μ. Χ800μ. σε 4.30.38. Η Βυθούλκα αγωνιζόμενη στα 3.000 μ. ήταν 6η με χρόνο 10.25.00.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ: «Κερασάκι στη τούρτα το μετάλλιο»

Ο Αχαϊκός στίβος έχει λαμπρό μέλλον!

Ο Αλέξανδρος Διαμαντής – Σκούρτης είναι αθλητής της Ολυμπιάδας στα 800μ. και προπονητής του είναι ο Κώστας Λεβιδιώτης. Στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα πανηγύρισε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου με την σκυταλοδρομία 4Χ200 μ.Χ400 μ.Χ600 μ. Χ800μ.σε 4.30.38, ενώ κατέλαβε την 4η θέση στα 800μ.με τον σπουδαίο χρόνο 1.51.80! Η επίδοση αυτή είναι ατομικό του ρεκόρ και πολύ κοντά στο όριο (1.51.00) για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει 2-7 Αυγούστου στο Κάλι της Κολομβίας. Ο Αλέξανδρος Σκούρτης δήλωσε: «Ηταν μοναδική εμπειρία, πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάκριση που έχω καταφέρει μέχρι τώρα. Μου δόθηκε η ευκαιρία να ανταγωνιστώ πάρα πολύ καλούς αθλητές. Το ατομικό ρεκόρ στα 800 μ. με ικανοποίησε πολύ. Το κερασάκι στην τούρτα το μετάλλιο στη σκυτάλη. Πλέον μου έφυγε το άγχος. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου που έχει τους δύο καλούς αθλητές στα 800μ. εμένα και τον Ηλία Αργύρη και μακάρι να προκριθούμε στο Παγκόσμιο».

AΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΛΑ: «Στόχος το όριο για το Παγκόσμιο»

Ο Αχαϊκός στίβος έχει λαμπρό μέλλον!

Η Αναστασία Καρέλα αγωνίζεται στα 200μ. και 400μ. και στην σκυτάλη 4Χ100μ. Ανήκει στην Ολυμπιάδα και γυμνάζεται με προπονητή τον Κώστα Λεβιδιώτη. Στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. με 47.88. Πέρυσι κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Κ18 στα 200μ. και στα 400μ., και τη δεύτερη στα 200μ. Κ20. Συμμετείχε στους βαλκανικούς αγώνες και πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. ενώ ήταν και τέταρτη στα 400μ. Για τους επόμενους στόχους της δήλωσε: «Εχω θέσει ως βασικό στόχο να πετύχω το όριο για το Παγκόσμιο στην Κολομβία, το οποίο είναι 24.40. Εγώ έχω 24.90 από πέρσι και φέτος θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να το πιάσω, αλλά θα δείξει καθώς η φετινή χρόνια ήταν αρκετά δύσκολη». Για την συμμετοχή της στη Γυμνασιάδα τόνισε: «Ηταν μια μοναδική και φανταστική εμπειρία, καθώς είχα την ευκαιρία να δω την Γαλλία και την κουλτούρα της και να γνωρίσω στους αγώνες παιδιά από όλο τον κόσμο».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος»

Ο Αχαϊκός στίβος έχει λαμπρό μέλλον!

Ο Ανδρέας Γεωργίου ξεκίνησε το 2015 στον Αθηνόδωρο Αιγίου. Είναι αθλητής ημιαντοχής (800 μ.,1500 μ.,3.000μ) και προπονείται με τον Νίκο Τσιοφύλα. Στο περυσινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 ήταν τρίτος στα 1500μ. Ακολούθως συμμετείχε στη διεθνή συνάντηση Εθνικών ομάδων Ελλάδας-Κύπρου, στην οποία ήταν δεύτερος στα 1500μ. Τον περασμένο Οκτώβριο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στα Τρίκαλα έτρεξε στην κατηγορία Κ18 και ήταν τρίτος στα 5χμ. Τον Φεβρουάριο πάλι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου Κ18 πανηγύρισε την πρώτη θέση. Στο σχολικό πρωτάθλημα ήταν πρώτος στα 3χλμ και πήρε την πρόκριση για την Παγκόσμια Γυμνασιάδα. Εκεί αγωνίστηκε στα 3χλμ. τερματίζοντας 7ος με χρόνο 8’37.52. Στην σκυταλοδρομία 4Χ200 μ.Χ400 μ.Χ600 μ.Χ800 μ. μαζί με τον Αλέξανδρο Σκούρτη πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο. Ο ίδιος δήλωσε «Εχω πιάσει δύο όρια για το Ευρωπαϊκό Κ18 που θα γίνει 4-7 Ιουλίου στα Ιεροσόλυμα στα 1500μ και 800μ. και είμαι πολύ ικανοποιημένος».

ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΒΥΘΟΥΛΚΑ:  «Μια μεγάλη εμπειρία, τυχερή που την έζησα» 

Ο Αχαϊκός στίβος έχει λαμπρό μέλλον!

Στον τελικό των 3.000μ. αγωνίστηκε στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα η Μαριάνθη Βυθούλκα του Πέλοπα Πατρών που τερμάτισε στην 6η θέση με 10.25.71. Ξεκίνησε στην ΑΕ Λεχαινών και το καλοκαίρι του 2020 πήρε μεταγραφή στον Πέλοπα Πάτρας και προπονείται με τον Γιώργο Μιχαλόπουλο. Στον ανοικτό στίβο αγωνίζεται από τα 1500 μ. μέχρι τα 5000μ. αλλά θέλει να δοκιμάσει και στα 800 μ.Για τη συμμετοχή της στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα δήλωσε: «Ηταν όλα πολύ ωραία. Δυστυχώς αρρώστησα και δεν συμμετείχα στην σκυτάλη. Κρατάω μόνο τα θετικά. Ενα Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μια καλή εμπειρία και είμαι τυχερή που μπόρεσα και συμμετείχα. Φέτος, θέλω αρχικά να είμαι καλά και να τρέξω στο Πανελλήνιο Ανδρών- Γυναικών στα τέλη Ιουνίου 1500μ. και 5000μ. αλλά και στο πρωτάθλημα της κατηγορίας Εφήβων-Νεανίδων το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη προς τον προπονητή μου Γιώργο Μιχαλόπουλο. Του χρωστάω πολλά για όσες διακρίσεις έχω κάνει τους τελευταίους 20 μήνες που προπονούμαι μαζί του».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ