Ο αποκλεισμός που απλά ματαίωσε μια επίσκεψη

Το κύριο άρθρο της «Π» γράφει για τις κινητοποιήσεις που είχε προαναγγείλει ο Δήμος Αιγιάλειας με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας στην Πάτρα.

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ είχε σαν βασικό στόχο να προβληματίσει και να παγιδεύσει την υπουργό. Αλλά η υπουργός δεν θα έρθει, και η κινητοποίηση βρέθηκε χωρίς ουσιαστικό νόημα, πέραν της καταταλαιπώρησης επαγγελματιών, φοιτητών και λοιπών πολιτών. Χάθηκε στο μεταξύ η ευκαιρία, με την άφιξη της υπουργού, να δοθεί μεγαλύτερη λάμψη στα εγκαίνια του κτιρίου ενός πανεπιστημίου που έχει έδρα την Αχαΐα, αλλά και να τεθούν υπόψη της υπουργού σε φυσική επαφή κάποια ζητήματα.

ΙΣΩΣ ορισμένες επιλογές πρέπει να τις σκεφτόμαστε σε βαθύτερη προοπτική των επιπτώσεών τους.

ΑΛΛΑ αυτό δεν σημαίνει ότι η αγανάκτηση των Αιγιαλέων στερείται βάσης: Κρούουν εδώ και μήνες την πόρτα του υπουργείου και δεν έχουν αξιωθεί μιας στοιχειώδους επικοινωνίας. Δεν πρέπει η εξουσία να λειτουργεί με όρους επιλογής ανάμεσα σε Ελλάδα περισσότερο ή λιγότερο σημαίνουσα, γιατί αυτό προκαλεί τραυματισμούς βαθύτερους και από αυτές ακόμα τις συνέπειες των εκπαιδευτικών σχεδιασμών που θίγουν τοπικά συμφέροντα. Τα οποία τοπικά συμφέροντα μπορεί να αφορίζονται από πολλούς ως ταπεινά, αλλά σε περιόδους ύφεσης, μακρές σαν κι αυτή που ταλάνισε την κοινωνία της Αιγιάλειας όπως και όλης της Αχαΐας, οι πολίτες πρέπει από κάπου να πιαστούν. Κανενός η επιβίωση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με απαξιωτική διάθεση.

ΕΝ ΤΕΛΕΙ η κινητοποίηση ματαιώθηκε. Αδοξη έκβαση. Αγανάκτηση δεν θα κατατεθεί. Και η Αχαΐα έχασε μια υπουργική επίσκεψη. Ας ελπίσουμε ότι ο θόρυβος θα υποχρεώσει την υπουργό να ξανασκεφτεί τη στάση της έναντι της κοινωνίας της Αιγιάλειας, ώστε εκ των υστέρων να βγει κάποιο κέρδος. Χωρίς να χρειαστεί να ξαναμελετήσουμε νέο οδικό αποκλεισμό. Η κοινωνία έχει αρκετά βάσανα ώστε να της προσθέσουμε κι άλλα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ