Ο ασθενής παρουσιάζει νέα υποτροπή

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΜΕΤΑΞΥ «δόξα σοι ο θεός»και «βοήθα Παναγιά» το ΚΙΝΑΛ. Εκεί που η δημοσκοπική τόνωση και η εμφάνιση κύματος ψηφοφόρων στις κάλπες δημιούργησαν προσδοκίες για επανάκαμψη στο προσκήνιο με θετικές προοπτικές, ακολούθησε ένα μπαράζ διχαστικών και απαξιωτικών εκδηλώσεων που δεν αποκάλυψαν αλλά υπενθύμισαν υπαρκτές παθογένειες.

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ συντίθεται από σοβαρές προσωπικές και πολιτικές αποκλίσεις που έχουν προσλάβει διαστάσεις ανοικτής βεντέτας, σε συνδυασμό με φιλοδοξίες και προσωπικές στοχεύσεις, που δεν έχουν να κάνουν και πολύ με ιδεολογικές τάσεις και προτιμήσεις. Μιλάμε κυρίως για φατρίες και καπετανάτα μικρότερης ή μεγαλύτερης βαθμίδας.

ΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΑ για ενότητα δεν έχουν και μεγάλη λειτουργική αξία αν δεν προσυπογράφονται ειλικρινώς και εφόσον καθένας θεωρεί ως όρο παραμονής του στο κόμμα την αποδυνάμωση ή και την εκπαραθύρωση κάποιων άλλων και εφόσον το πάνω χέρι των μεν προκαλεί ασφυξία και εγείρει απροσπέλαστα τείχη στους δε.

ΠΕΡΑΝ αυτού, η ενότητα θα δοκιμαστεί στην πράξη όταν έρθει η ώρα των διλημματικών ζητημάτων στη νέα ηγεσία. Οποιαδήποτε κομβική επιλογή στο κοινοβούλιο ή έναντι των πολιτικών εξελίξεων του προσεχούς διαστήματος, θα εκθέσει τη διάσταση απόψεων και προσανατολισμών των επιμέρους πλευρών.

ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ εάν οι πλευρές δεν εκδηλώσουν ειλικρινή διάθεση για συνύπαρξη και συντονισμό, με γνώμονα τον κανόνα που θέλει την πλειοψηφία να ηγείται και τη μειοψηφία να συμμορφώνεται.

ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ημέρες δόθηκε η εντύπωση ότι οι διαφορές παραμερίζονται χάριν του κοινού συμφέροντος και της παραταξιακής συνείδησης.
ΑΛΛΑ τώρα βλέπουμε ότι το ατομικό συμφέρον και προσωπική συνείδηση είναι υπέρτερες για πολλούς. Οπως και το προσωπικό γινάτι.

ΑΝ ΑΥΤΟ ισχύσει μετά την Κυριακή, δεν θα έχει σημασία αν το ΚΙΝΑΛ θα λέγεται ΠΑΣΟΚ και θα έχει ήλιο πράσινο ή εμπριμέ.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ