Ο καιρός δεν παίζει: Ας προσαρμοστούμε

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τον χειμώνα, αλλά το πρώτο σοβαρό κακοκαιρικό κύμα του φθινοπώρου μάς προϊδεάζει για την επόμενη περίοδο. Η έξαρση των τελευταίων ωρών προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε περιφερειακές περιοχές: Κατολισθήσεις που θα μπορούσαν να έχουν δραματικές συνέπειες, πλημμύρες και ανωμαλίες στις συγκοινωνίες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ δεν παίζει. Αυτό το ξέρουμε πλέον για τα καλά. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι στη νέα κλιματολογική πραγματικότητα. Η Πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση να ρίξουν μεγαλύτερο βάρος στις υποδομές και να αναθεωρούν συνεχώς τα σχέδια πολιτικής προστασίας. Και οι πολίτες να δίνουν βάση στις μετεωρολογικές προειδοποιήσεις. Πάει η εποχή των αμέριμνων εξορμήσεων στην ύπαιθρο, ερήμην των προγνώσεων του καιρού. Ηδη η επιστήμη και η τεχνολογία μπορούν να δίνουν ακριβέστατες και εντοπισμένες εκτιμήσεις. Κανείς δεν πρέπει να τις αψηφά.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ πρέπει να ξαναδούμε τις αχίλλειες πτέρνες εντός και εκτός αστικών κέντρων που είναι διαπιστωμένο ότι δοκιμάζονται σε κάθε καιρική ανωμαλία. Αυτή είναι μια άλλη προειδοποίηση ότι το χειρότερο μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκύψει.

 

ΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ουρές έξω από καταστήματα στο πλαίσιο της ημέρας των προωθητικών εκπτώσεων. Ουρές όμως υπήρξαν, στο διαδίκτυο.
ΡΙΖΩΣΕ και επεκτείνεται η τάση των ηλεκτρονικών αγορών, όπως βέβαια αυξάνεται η μάζα των πολιτών- πλέον και των μεγαλύτερων ηλικιών- που κάνουν εξ αποστάσεως συναλλαγές κάθε φύσης.
ΑΥΤΗ είναι η νέα πραγματικότητα, που ενισχύθηκε δραματικά μέσα στην πανδημία. Η αγορά και συνολικά ο επαγγελματικός κόσμος καλείται να προσαρμοστεί στην τάση αυτή. Ή να την εκφράσει ή να την αναχαιτίσει στο μέτρο που μπορεί και τον αφορά.
Η ΤΗΛΕ-εξυπηρέτηση αποφέρει οικονομία στο κόστος και κέρδος χρόνου για όλους. Μειώνει τις θέσεις απασχόλησης. Δημιουργεί όμως νέες προοπτικές.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ