Ο Προμηθέας 2014 πήρε το ντέρμπι της Πάτρας με την Παναχαϊκή – Φωτογραφίες/δηλώσεις

Ο Προμηθέας 2014 πήρε το ντέρμπι της Πάτρας με την Παναχαϊκή - Φωτογραφίες/δηλώσεις

Δεν έλεγε να τελειώσει με τίποτα η ντερμπάρα ανάμεσα σε Παναχαϊκή και Προμηθέα 2014 στην Αγυιά για την 5η αγωνιστική στον Β΄ Ομιλο της National League 1. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, με τους φιλοξενούμενους να αποδρούν τελικά από το «καμίνι» της Παναχαϊκής (σκορ 65-69) μετά από μια σταθερά καλή παρουσία στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι «κοκκινόμαυροι» είχαν ένα μέτριο α΄ ημίχρονο με πολλή αστοχία, με τους νεαρούς «Προμηθείς» να εγκλωβίζουν, με συνδυασμένες άμυνες, τον Στέλιο Χατζόπουλο. Οταν ο τελευταίος ξέφυγε στο τελευταίο 10λεπτο από τις αμυντικές «δαγκάνες» των αντιπάλων του, μαζί του ανέβηκε κατακόρυφα και όλη η Παναχαϊκή, όμως ο Προμηθέας 2014 έδειξε ψυχραιμία στο κρίσιμο φινάλε και διαχειρίστηκε την υπέρ του διαφορά – ανεξάρτητα από το αν αυτή «ροκανίστηκε». Μοιραίοι στο τέλος για τους γηπεδούχους οι Τσιμίδης, Νικολάου και Νιφόρας, οι οποίοι αστόχησαν εξ επαφής σε επιθέσεις στα τελευταία λεπτά στις οποίες εάν σκόραραν, τότε το παιχνίδι ενδεχομένως να είχε εντελώς διαφορετική τροπή.

«Μορφές» για τους νικητές οι Πούλος και Μαραγκουδάκης, αλλά και οι Μέγγος και Ράλλης, χωρίς, όμως, να υστερήσει κανείς από τους υπόλοιπους, με τον Γιάννη Ντάγιο και τον Κώστα Χουντή να έχουν συγκροτήσει μια καλοδουλεμένη ομάδα με συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού, το οποίο τηρείται απαρέγκλιτα. Παράλληλα, το τεχνικό σταφ των νικητών πιστώνεται την εξαιρετική διαχείριση, όταν φορτώθηκαν με φάουλ οι δυο ψηλοί του Προμηθέα 2014, Γκίκας και Κατσιγιάννης.

Σε κάθε περίπτωση, ο Προμηθέας 2014 διατήρησε το αήττητό του, πανηγυρίζοντας την τέταρτη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις και ακολουθώντας τον επίσης αήττητο Σπόρτιγκ στο 4-0. Η Παναχαϊκή, από την πλευρά της, γνώρισε την τρίτη ήττα της στο πρωτάθλημα (και πρώτη εντός έδρας), βρισκόμενη, πλέον, στο 2-3. Πάντως, τόσο ο Προμηθέας 2014, όσο και η Παναχαϊκή προσφέρουν ωραίο μπάσκετ και έχουν κερδίσει τις καρδιές των φίλων του αθλήματος στην Πάτρα.

Διαιτητές: Λιαρομμάτης-Μπολάνο-Λογοθέτης. Τα 10λεπτα: 13-16, 24-34 (ημ.), 41-56, 65-69.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Λιόνας): Τοτ 13 (1), Λαγογιάννης, Καλύβας, Χρονόπουλος 4, Οικονομίδης 4, Μπίρμπας 4 (1), Νικολάου 3 (1), Χατζόπουλος 16 (1), Τσιμίδης 9, Φραντζής 3 (1), Νιφόρας 6, Γκάτζιος 3.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 (Ντάγιος): Οικονομίδης, Γκίκας, Δενδής 7 (1), Πούλος 17, Αλεξανδρόπουλος 5 (1), Μαραγκουδάκης 13, Μέγγος 8 (1), Φωτεινάκης, Σταμούλος, Κατσιγιάννης 5, Ράλλης 14 (2), Μανωλιτσάκης.

Ο προπονητής του Προμηθέα 2014 Γιάννης Ντάγιος δήλωσε τα εξής αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Εϊναι μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν σημαντικό αντίπαλο. Τα παιδιά έμειναν πιστά στο πλάνο που δουλέψαμε όλη την εβδομάδα. Συνεχίζουμε να υπηρετούμε τον στόχο μας για το επόμενο παιχνίδι. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Παναχαϊκής».

Περισσότερα σε λίγο…

 

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο