Ο Πρωθυπουργός και η ευκαιρία του Οκτωβρίου

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ δεν δίστασε να απαντήσει ότι δεν είναι έτοιμος για εξαγγελίες σε κομβικά ζητήματα της Αχαΐας και της Πάτρας. Αυτό θα γίνει στην ώρα του. Η ώρα του είναι ο Οκτώβριος και η επίσκεψη που προγραμματίζει ο πρωθυπουργός στην περιοχή μας.

ΘΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ κατάλληλα, ενδιαμέσως, το πρωθυπουργικό επιτελείο. Αλλά μήπως πρέπει να προετοιμαστούν ανάλογα και οι φορείς των Αχαιών; Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι πρέπει να γίνουν πολλά για την περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι οφείλονται πολλά. Υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες σε σχέση με τις υποδομές, κυρίως ως προς τον σιδηροδρομικό άξονα, αλλά και το ερώτημα αν και πώς θα δούμε εμπορικό τμήμα στο νέο λιμάνι.

Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ και η πρωθυπουργική επίσκεψη θα αποτελέσει σημαντική ευκαιρία για την περιοχή. Ας την αξιοποιήσουμε κατάλληλα. Ούτε με σημαίες ούτε με γκρίνιες, αλλά με παραγωγική διάθεση.

Ενα Οπλο Ανενεργο

Περιφέρεται στο διαδίκτυο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, φωτογραφία ενός πεζοδρομίου της Αγίου Ανδρέου, κατειλημμένο από ρύπους. Ο Δήμος μίλησε χθες για «επιλεκτική φωτογράφιση τμήματος πεζοδρομίου που βρίσκεται έξω από κατάστημα εστίασης», εννοώντας ως σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων. Λέει ότι το τμήμα Καθαριότητας παλεύει να κρατά την πόλη καθαρή, αλλά η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων, άρα και των επαγγελματιών, που πρέπει και εκείνοι να μεριμνούν για τις περιοχές συμφερόντων τους. Σύμφωνοι, αλλά ο Δήμος έχει ένα όπλο στα χέρια του: Τον κανονισμό που του επιτρέπει να επιβάλλει πρόστιμα. Το χρησιμοποιεί; Εννιά στις δέκα φορές, οι ρύποι στον δημόσιο χώρο φωνάζουν για τον δράστη, γιατί φέρουν τη σφραγιδα εκείνου που τους ξεφορτώνεται ατάκτως. Αμα δεν θέλουμε να δυσαρεστούμε κανέναν, ούτε εκείνους που μας δυσαρεστούν, πρόοδο δεν θα βλέπουμε.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ