Ο Σεπτέμβριος φέρνει αγωνία, ο χειμώνας φόβο

Το κύριο άρθρο της «Π»

 

Η ΩΡΑ του ταμείου έφτασε για τον κόσμο των επιχειρήσεων, μικρών και μεγάλων. Η ελπίδα ότι η άρση των μέτρων για τον κορονοϊό θα βοηθούσε να κερδηθεί το χαμένο έδαφος της απώλειας των εσόδων, διαψεύδεται.

ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ τελειώνουν και τα εισπραχθέντα ποσά είναι κατά πολύ πεσμένα. Εκδηλώσεις γάμοι, και βαφτίσεις έγιναν αλλά με πολύ μειωμένη τη λίστα των προσκεκλημένων λόγω της μεγάλης ακρίβειας.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ του εμπορίου και της εστίασης, που δεν εδρεύουν σε περιοχές με τουρισμό, και επομένως δεν είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν, αγωνιούν γι’ αυτά που θα φέρει το φθινόπωρο.

ΗΔΗ έχουν οικονομικά ανοίγματα που ήλπιζαν ότι ο τζίρος του καλοκαιριού και η άρση των μέτρων θα βοηθούσαν στο να τα κλείσουν. Αυτό όχι μόνο δεν συνέβη αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτά διευρύνθηκαν περαιτέρω.

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ έρχεται γεμάτο αγωνία και ο χειμώνας με τρόμο και φόβο που προκαλούν οι προβλέψεις για την μεγιστοποίηση της ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης.

ΟΛΑ αυτά προμηνύουν, όπως οι ίδιοι οι άνθρωποι του εμπορίου και της εστίασης προβλέπουν, λουκέτα. Σίγουρα μία μεγάλη μερίδα της κοινωνίας περιμένει με ενδιαφέρον τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις από το βήμα της ΔΕΘ.

ΑΡΑΓΕ αυτές θα εξαλείψουν την αγωνία και τους φόβους που κατακλύζουν την κοινωνία; Υπάρχει προετοιμασία για τα δύσκολα που έρχονται; Τα επιδόματα σίγουρα βοηθούν και ανακουφίζουν, αλλά προσωρινά. Το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ελληνας πολίτης ως εργαζόμενος, ως επιχειρηματίας, ως οικογενειάρχης είναι ογκώδες. Απαιτεί πιο βαθιές και ουσιαστικές λύσεις ώστε να μπορέσει να βγάλει κραυγή ανακούφισης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ