Ο βασιλιάς της είναι γυμνός

Ο Θέμης Μπάκας είναι πολιτευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, η Νέα Δημοκρατία είχε εξαγγείλει -επανειλημμένως- τη δέσμευσή της για την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στην κοινωνία.

Χωρίς ίχνος υπερβολής, η ΝΔ είχε κάνει… σημαία της την ασφάλεια και την έννομη τάξη. Σε μια από τις πολλές, σχετικές, βερμπαλιστικού χαρακτήρα, ανακοινώσεις της, στις 6 Δεκεμβρίου 2016, τόνιζε χαρακτηριστικά τα εξής: «Φαίνεται ότι για την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Προστασίας αναφέρεται στο ιδιότυπο άβατο των Εξαρχείων, παρά στο σύνολο των πολιτών». Και κατέληγε με τη δέσμευση, τόσο της ίδιας όσου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «με την πολιτική αλλαγή στη χώρα, ο νόμος, η τάξη και η ασφάλεια των πολιτών θα αποκατασταθούν άμεσα».

Από την προέλαση των Κροατών χούλιγκαν, που έφτασαν ανενόχλητοι στην Αθήνα προκαλώντας επεισόδια που οδήγησαν στον θάνατο οπαδού της ΑΕΚ, μέχρι την πρόσφατη αποτρόπαια δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, στο οποίο είχε καταφύγει για να ζητήσει ασφάλεια, αποδεικνύεται στις μέρες μας ότι ο πολυδιαφημιζόμενος κυβερνητικός βασιλιάς της ασφάλειας είναι γυμνός. Και το χειρότερο όλων είναι ότι η γύμνια του συνδέεται άμεσα με τις απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρου: μια κοπέλα να ζητά απεγνωσμένα από το Αστυνομικό Τμήμα βοήθεια για το κυνήγι που υφίστατο από τον μετέπειτα θύτη της, καθώς δολοφονήθηκε από αυτόν λόγω της ανικανότητας των αστυνομικών να την προστατεύσουν.

Είναι προφανές ότι ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είναι υπόλογος. Ως εκ τούτου, οφείλει να αναλάβει εμπράκτως την πολιτική ευθύνη για την αποσάθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης στον προηγούμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης επέστρεψε στο συγκεκριμένο υπουργείο ως ο πλέον επιτυχημένος υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αλλά το αυταπόδεικτο γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία παραπαίει και δείχνει ότι έχει σημάδια διάλυσης και δυσλειτουργίας, είναι κάτι που αγγίζει ευθέως τον ίδιο.

Και όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι ο τρίτος υπουργός Προστασίας του Πολίτη μέσα σε 9 μήνες στη δεύτερη κυβερνητική θητεία της ΝΔ, επί των ημερών της οποίας κυριαρχούν πλέον η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια.