Οι δύο όψεις του νομίσματος: Χειμώνας 2021-22
Το κύριο άρθρο της «Π»
ΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ πρώτο; Η ανάπτυξη; Η ανάκαμψη; Ή ο λογαριασμός του ρεύματος; Η κυβέρνηση μιλάει για πολύ υψηλούς αναπτυξιακούς ρυθμούς στη φάση της διαγραφόμενης υποχώρησης της πανδημίας. Και επαγγέλλεται ακόμα μεγαλύτερους από το 2022, κορονοϊού επιτρέποντος. Παραλλήλως ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε τς στρόφιγγες του πολυσυζητημένου ταμείου, που μπορεί να μην προορίζονται για του παραδοσιακούς οικονομικούς εταίρους, αλλά θα προκαλέσουν κινητικότητα, χωρίς να υπολογίζουμε τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
ΑΛΛΑ η ευφορία απειλείται με βαριά ανατροπή. Οι αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος θα κάνουν δριμύ τον χειμώνα των πολιτών, προκαλώντας ανατιμήσεις σε ευρύτατο πεδίο. Και αυτό σε μια περίοδο κατά την οποία δεν υπάρχει κανένα περιθώριο πισωγυρίσματος για τα ταμεία των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών όπως και το πορτοφόλι των νοικοκυραίων.
Η ΣΥΝΘΗΚΗ είναι εντελώς αντιφατική και πρωτόγνωρη. Για το καλό όλων, πρέπει να ευχόμαστε να αποδειχθεί παροδική και απορροφήσιμη. Ειδάλλως θα παραχθούν συνέπειες οικονομικές, κοινωνικές, και βεβαίως πολιτικές, που θα μετρήσουν πολύ.
Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ για τον κορονοϊό αραίωσαν. Το μέτωπο παρουσιάζει ύφεση, καθώς μάλιστα- έστω και τολμηρά- ανακτάμε κι άλλες ελευθερίες. Αυτό συμβαίνει χωρίς να παρουσιάζουμε πρόοδο στον εμβολιασμό, κάτι που ενθαρρύνει… τους αρνητές, καθώς ευελπιστούν ότι θα επωφεληθούν από το εμβόλιο των άλλων χωρίς οι ίδιοι να… κηλιδωθούν. Αλλά τα πράγματα δεν είναι στρωτά όσο θα θέλαμε: Χαρακτηριστική η περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας που ξεπέρασε την Αχαΐα σε κρούσματα. Η ζημιά ελλοχεύει ως ζωηρή πιθανότητα παντού. Μπορεί να είμαστε στην αρχή του τέλους, αλλά το τέλος… του τέλους έχει δρόμο πολύ.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς να διαχειρίζεστε το κεφάλαιό σας στο online στοίχημα
Οι νέες θήκες της Samsung για Galaxy Z Flip8, Z Fold8 και Fold8 Ultra
Ο Δήμος Αιγιαλείας στηρίζει το ΕΚΑΜΕ ΑμεΑ Αιγίου με μια ξεχωριστή εκδήλωση
Μωβ «θησαυρός» υγείας: Το λαχανικό που πρέπει να βάλεις αμέσως στη διατροφή σου
Galaxy Unpacked Ιουλίου 2026: Όλα όσα αποκάλυψε η Samsung
Δήμος Αιγιαλείας: Ο απολογισμός ενός χρόνου δράσεων, παρεμβάσεων και διαρκούς ενημέρωσης
Πού πηγαίνει το σπέρμα όταν δεν γίνεται εκσπερμάτιση για πολύ καιρό;
Βραδιά δίπλα στη θάλασσα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» Πάτρας ΦΩΤΟ
