Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ μας αφορούν όλους

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΣΕ ΕΞΙ μέρες διεξάγεται ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας για την εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. Συζητήθηκε πολύ το ερώτημα τίνος υπόθεση είναι η εκλογή. Στενά των σταθερών ψηφοφόρων της παράταξης; ‘Η μήπως και των δυνητικών υποστηρικτών; Ακούστηκε η άποψη ότι στο όνομα του ευρύτερου δημόσιου ενδιαφέροντος, ασκείται δολίως παρέμβαση από αλλότριους χώρους. Αυτό προφανώς και δεν μπορούσε να μη συμβεί- η πολιτική περιλαμβάνει όλων των ειδών τα παίγνια- αλλά είναι κι αυτή μια πρόκληση για την παράταξη: Καλείται να αποδείξει ότι έχει τη δύναμη, τη συνοχή, τα αντισώματα και τη συνείδηση που θα της επιτρέψει να αυτοπροστατευθεί.

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση, οι εξελίξεις ενδιαφέρουν και αφορούν όλους. Ο δημόσιος βίος έχει ανάγκη από υγιή, βιώσιμα σχήματα που μπορούν να πιάσουν τον σφυγμό των κοινωνικών ρευμάτων και να τα εκφράσουν με γόνιμο τρόπο, ανταποκρινόμενα πρωτίστως στις απαιτήσεις των καιρών. Ιδιαίτερα μιλώντας για την κεντροαριστερά, είναι ζωτικής σημασίας η διαμόρφωση ενός κομματικού τοπίου που λιγότερο βάρος θα ρίχνει στην αναπαραγωγή ξεπερασμένων μοτίβων, και περισσότερο στην άρθρωση ενός σύγχρονου πολιτικού λόγου. Στο μέτρο που ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κυρίως το πρώτο, ανοίγει χώρο στο ΚΙΝΑΛ εάν ασκήσει το δεύτερο.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, βέβαια, είναι να μπορέσει η νέα ηγεσία να ρυμουλκήσει περισσότερους πολίτες στην περιοχή της σοβαρότητας. Διότι η περίοδος της κρίσης και της πανδημίας δημιούργησαν προϋποθέσεις για άνθηση του λαϊκισμού, από τον οποίο πιάστηκαν οι κοινωνικές δυνάμεις που δεν θεώρησαν εξυπηρετική την αποδοχή της πραγματικότητας.

Ι

 

ΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ

Η ΝΕΑ διοίκηση του νομαρχιακού οργάνου της ΝΔ προχώρησε σε μια συγκινητική πρωτοβουλία. Απέτισε τιμή σε στελέχη που υπηρέτησαν τις τάξεις του κόμματος, με σημείο αναφοράς την Αχαΐα, και που δεν βρίσκονται στη ζωή. Συνδύασε την πρωτοβουλία με σύνθημα που αναγνωρίζει ότι η παράταξη ευγνωμονεί τα μέλη της για όσα πρόσφεραν στο κόμμα και την κοινωνία. Αλλά δεν πρέπει, ταυτόχρονα, να ξεχνούν και οι ζώντες πόσα οφείλουν οι ίδιοι στην παράταξη. Γιατί παρατηρείται και ασθενής μνήμη, σε αρκετούς.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΡΗΣΙΜΑ