Οι εργολάβοι που ρίχνουν μαύρη πέτρα

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΟΙ ΑΣΤΙΚΕΣ αναπλάσεις της Πάτρας χρειάζονται αγιασμό. Πέρασαν από σαράντα κύματα μέχρι να ξεκινήσουν. Και τώρα μαθαίνουμε ότι τα έργα της Κάτω πόλης επαναπροκηρύσσονται. Ο ανάδοχος τα εγκαταλείπει, διότι οι ανατιμήσεις των υλικών κατέστησαν την εργολαβία ασύμφορη.
ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ από τα σύννεφα. Τα αναμέναμε αυτά. Είχαμε αφιερώσει αρκετά πρωτοσέλιδα προ μηνών στη δυσμενή και δυσοίωνη κατάσταση, που εκκινούσε από μια ίσως κερδοσκοπική ραγδαία αύξηση στις τιμές των υλικών, που συμπίεζε βάναυσα τα περιθώρια κέρδους για τις εργοληπτικές εταιρείες. Σε ορισμένες περιπτώσεις ήδη κάποιοι ανάδοχοι εγκατέλειψαν έργα ημιτελή. Βλέπουμε ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται κλιμακούμενο.
ΤΑ ΕΡΓΑ δεν αφορούν μόνο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Κάνουν την οικονομία να τρέξει, δίνουν οξυγόνο στην αγορά και τροφοδοτούν τα επαγγέλματα. Δεν έχουμε τα περιθώρια για ναυάγια μετά από μια κρίση πολύχρονη για τον τεχνικό κλάδο και όλους μας.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ υπερβαίνει τα όρια των αυτοδιοικητικών φορέων. Πρέπει να αντιμετωπιστεί κεντρικά από την κυβέρνηση. Οι αυξήσεις μάς επιτίθενται πολυμέτωπα. Μακάρι να ήταν μόνο υγειονομικές οι δυσκολίες του χειμώνα.

ΑΝΟΜΙΑ, ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ διαβεβαιώνει ότι δεν σκοπεύει να χαριστεί στην ανομία που παρατηρείται σε πεδία του ακαδημαϊκού χώρου.
ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ πληροφορούμαστε ότι η δίκη των καταληψιών σε πανεπιστημιακό τμήμα της Θεσσαλονίκης αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.
Ο ΛΟΓΟΣ ήταν ότι δεν προσήλθαν οι μάρτυρες αστυνομικοί. Θα προσέλθουν στην επόμενη συνεδρίαση; Θα αποδειχθούν οι μαρτυρίες δεμένες; Θα αξιολογηθούν ως τέτοιες από το δικαστήριο; Θα είναι παρόντες άλλοι ουσιώδεις παράγοντες της δίκης ή θα ζητηθεί μια ακόμα αναβολή;
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ τα γεγονότα να μιλήσουν. Μέχρι σήμερα, πάντως, αυτά που έχουν πει δεν επιβεβαιώνουν τη βούληση της πολιτείας να χειριστεί αποφασιστικά το θέμα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΡΗΣΙΜΑ