Οι «κρυφοί» καταρράκτες της Λευκάδας – ΦΩΤΟ

Σμιλεμένες από το νερό πέτρες και μια φυσική πέτρινη πύλη είναι το θέαμα που θα αντικρίσετε μεταξύ άλλων και θα σας κάνει να επισκέπτεστε το σημείο κάθε φορά που βρίσκεστε στο νησί.

Οι «κρυφοί» καταρράκτες της Λευκάδας - ΦΩΤΟ

Η Λευκάδα είναι πασίγνωστη για τις πανέμορφες παραλίες της και τα κρυστάλλινα νερά της. Ωστόσο, το νησί διαθέτει και άλλους μυστικούς θησαυρούς που προκαλούν έκπληξη στους επισκέπτες που τους ανακαλύπτουν.

Οι Καταρράκτες του Δημοσάρι βρίσκονται μόλις 4 χιλιόμετρα από την θάλασσα, κι όμως η περιοχή θυμίζει ηπειρωτική Ελλάδα, είναι δίπλα στο πιο τουριστικό και κοσμοπολίτικο μέρος του νησιού το Νυδρί.

Το φαράγγι Δημοσάρι, η περιοχή στην οποία βρίσκονται οι καταρράκτες, συγκεντρώνει τα νερά του στο ρέμα Δημοσάρι, που διασχίζει ακολούθως τον κάμπο του Νυδριού και καταλήγει στη θάλασσα.

Η επίσκεψη στους καταρράκτες μπορεί να αποτελέσει μια συγκλονιστική εμπειρία, ακόμα και εποχή που το νερό είναι ελάχιστο.
Οι «κρυφοί» καταρράκτες της Λευκάδας

Η πρόσβαση είναι εύκολη και το περπάτημα ελάχιστο. Υπάρχει κατατοπιστική πινακίδα στα δεξιά του περιφερειακού δρόμου Νυδριού. Θα περάσετε μια σύντομη καταπράσινη διαδρομή και θα φτάσετε σε ένα μέρος με πυκνή βλάστηση, πλατάνια και τρεχούμενα νερά ανάμεσα στους βράχους που συνθέτουν μια όαση πρασίνου και δροσιάς.

Σμιλεμένες από το νερό πέτρες και μια φυσική πέτρινη πύλη είναι το θέαμα που θα αντικρίσετε μεταξύ άλλων και θα σας κάνει να επισκέπτεστε το σημείο κάθε φορά που βρίσκεστε στο νησί.

Ο πρώτος καταρράκτης που συναντάμε είναι ο μικρότερος, ονομάζεται ρονιές και σχηματίζει μια όμορφη γαλαζοπράσινη λιμνούλα. Τόσο αυτός όσο και ο επόμενος είναι λες κρυμμένοι ανάμεσα σε πελώριους βράχους. Στην είσοδο τους υπάρχει ένα σχεδόν «τοξωτό» άνοιγμα από το οποίο έχει αποκοπεί ο βράχος, που ενώ μας επιτρέπει την είσοδο, κρατεί καλά κρυμμένο ένα θέαμα, που καθηλώνει.

Οι «κρυφοί» καταρράκτες της Λευκάδας

Ο επόμενος καταρράκτης ύψους περίπου 12 μέτρων συμπληρώνει την μοναδική εμπειρία. Ακόμα και με μικρή ποσότητα του νερού να τον συναντήσει κάποιος, δεν λιγοστεύει η μαγεία. Μια γαλαζοπράσινη λίμνη σχηματίζεται μπροστά σου. Ο ήχος του νερού, τα βράχια τόσο ψηλά και επιβλητικά ολόγυρά σου, προκαλούν δέος.

Οι «κρυφοί» καταρράκτες της Λευκάδας
Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ