Οι στέρεες επιλογές χρειάζονται στέρεο περιβάλλον

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ σε πρόωρες εκλογές… εκτός αν πάμε. Δεν πρόκειται για ευφυολόγημα. Οι προθέσεις του πρωθυπουργού διέγραψαν μεν το ενδεχόμενο μιας πρόωρης αναμέτρησης, αλλά οι γενικότερες συνθήκες, πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές, όπως βέβαια και οι διεθνείς, είναι εντελώς ρευστές και αστάθμητες. Η προεξόφληση επιλογών και κατευθύνσεων απαιτεί ένα σταθερό περιβάλλον, το οποίο ούτε έχουμε ούτε και θα έχουμε. Αρκούν και μόνο οι ειδήσεις που μας έρχονται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ, ωστόσο, με όρους εσωτερικής «καύσης», η κυβέρνηση μπορεί μεν να μην πορεύεται προς τις κάλπες, αλλά δεν παύει να δρομολογεί ευμενείς αποφάσεις, προς θεραπεία των προβλημάτων που προκαλεί το ενεργειακό. Προφανώς η αντιπολίτευση θα μείνει θεατής στο σκηνικό αυτό και θα κάταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για δημιουργία κλίματος. Η λεγόμενη τοξικότητα, που κατά την κυβέρνηση θα αποτελούσε αιτία προσφυγής στις κάλπες, θα είναι αναπόφευκτη. Συνεπώς, τον Σεπτέμβριο, αν όχι και νωρίτερα, θα έχουμε αποκρυστάλλωση των συνθηκών στο πεδίο. Και τότε θα δούμε πώς θα κλείσει το πολιτικό έτος 2022.

ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΟΙ ΜΕΡΕΣ που κύλησαν από τις αποκαλύψεις για την απόρριψη του σχεδίου υπόγειας χάραξης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής δεν μας επέτρεψαν να έχουμε αποσαφηνίσεις. Αντιθέτως, διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά από όσο τα περίμεναν οι πολίτες και τα εμφάνιζε ο Δήμος. Προβάλλει αμφίβολο να είναι εξασφαλισμένο σχέδιο και χρήμα για υπόγεια διέλευση στις εκτός Πατρών ζώνες, αντιθέτως φαίνεται ότι το έργο συνεχίζεται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, που δεν πρόβλεπε υπόγεια διέλευση, αντίθετα με πολιτικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες που τεχνικά έχουν μείνει ανυποστήρικτες. Αυτό σημαίνει ότι η πόλη τείνει να βρεθεί σε κατάσταση παγίδευσης: Είτε να αποδεχθεί επίγεια χάραξη είτε να βρεθεί με τη γραμμή ανολοκλήρωτη που θα φτάνει το πολύ μέχρι το Ρίο, κάτι που η «Π» έχει γράψει επανειλημμένως. Ο δήμαρχος θα πρέπει να πάει πιο ανήσυχος στο ραντεβού της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ