Οταν ο λαός κάνει ζημιά στον εαυτό του

Το κύριο άρθρο της «Π»

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν έχει προχωρήσει σε υποχρεωτική επιβολή του εμβολιασμού, αλλά επί της ουσίας τα μέτρα που έχει θεσπίσει υποχρεώνουν τον πολίτη να εμβολιαστεί, προκειμένου να μην κάνει τη ζωή του δύσκολη αλλά και δαπανητή. Κλιμακώνοντας τα μέτρα και ανεβάζοντας τον πήχη της πίεσης, οι εμβολιασμοί αυξάνονται γιατί όλο και περισσότεροι αρνητές ξεπερνούν τους δισταγμούς τους ή το παίρνουν απόφαση. Αλλά η μείωση των ανεμβολίαστων απέχει από το επιθυμητό επίπεδο.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ έχει την εύκολη λύση: Φταίει η κυβέρνηση που δεν έχει πείσει τους αρνητές. Φταίει και η κυβέρνηση της Γερμανίας και της Αυστρίας, και των άλλων χωρών που έχουν επίσης ανάλογο πρόβλημα. Αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε λαό, ας αλλάξουμε κυβέρνηση. Αλλά θα μπορούσε η αντιπολίτευση να πείσει τους ανεμβολίαστους εκείνη; Δύσκολο, γιατί μήνες τώρα τους προστατεύει και τους κολακεύει όσο μπορεί, συμβάλλοντας ώστε να δούμε το φαινόμενο οι εμβολιασμένοι να παίρνουν το μέρος των ανεμβολίαστων, διαφωνώντας με τις αναστολές και τα άλλα μέτρα πίεσης.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, όπως το αποτυπώνει σήμερα μια «αυτοψία» της «Π», η κατάσταση στα νοσοκομεία χειροτερεύει. Και θα πάμε στο πολύ χειρότερο, εάν προστεθούν στο κακό και οι κλασικές χειμερινές λοιμώξεις. Ζούμε μια συνθήκη που την ξαναζήσαμε με άλλους όρους -και με διαφοροποιημένους τους πρωταγωνιστές- κατά το δημοψήφισμα του 2015, όταν μια μεγάλη πληθυσμιακή μάζα πολιτών απείλησε να προκαλέσει την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, και μάλιστα με πολιτικές ευλογίες. Διαπιστώσαμε τι μπορεί να προκαλέσει ο λαός στον εαυτό του, αλλά δεν διδαχθήκαμε όσο θα έπρεπε.

ΑΣΦΑΛΩΣ και είναι ανεπιθύμητος ένας εμφύλιος. Αλλά αυτός για να αποτραπεί πρέπει να το θέλουν και οι δύο πλευρές. Εάν ο λογαριασμός του αρνητισμού μαυρίσει κι άλλο, δεν είναι εύκολο να αποτραπούν οι φορτίσεις.

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ δεν ξεκινάει με καλούς οιωνούς. Αν ο ορθολογισμός δεν μπορέσει να πάρει το πάνω χέρι, ας μας βοηθήσει η φαρμακευτική.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ