Πανεπιστήμιο Πατρών: Βάζει πλώρη για σύγχρονη φοιτητική εστία 200 κλινών

Κατεδαφίστηκαν τα σεισμόπληκτα κτίρια της φοιτητικής εστίας μετά από 15 χρόνια. Πρόσκληση σε υπουργείο Παιδείας και Περιφέρεια για χρηματοδότηση της νέας εστίας.

Πανεπιστήμιο Στη θέση των παλαιών κτιρίων σχεδιάζεται η ανέγερση σύγχρονης φοιτητικής στέγης

Η πρυτανική αρχή ολοκλήρωσε το έργο της κατεδάφισης των δύο σεισμόπληκτων κτιρίων της Φοιτητικής Εστίας και καλεί υπουργείο Παιδείας και Περιφέρεια να αναλάβουν τη χρηματοδότηση για την ανέγερση σύγχρονης φοιτητικής στέγης.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από 15 χρόνια κατεδαφίστηκαν τα δύο σεισμόπληκτα κτίρια που έστεκαν ως φαντάσματα στον χώρο της πανεπιστημιούπολης και αποτελούσαν εστία μόλυνσης.

«Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση και τα υλικά θα πάνε σε εταιρεία ανακύκλωσης, όπως προβλέπει ο νόμος. Ακολουθήθηκε κάθε προβλεπόμενη διαδικασία και με όλες τις συνθήκες ασφάλειας, ώστε να μην έχουμε κάποιο αρνητικό συμβάν» μας είπε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας που ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα.

Πανεπιστήμιο

Η κατεδάφιση έγινε υπό συνθήκες ασφάλειας

«Τώρα έφτασε η ώρα της πολιτείας. Εμείς έχουμε έτοιμη τη μελέτη για την ανέγερση σύγχρονης φοιτητικής εστίας 200 δωματίων. Το κόστος υπολογίζεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για σύγχρονη κατασκευή, φιλική στο περιβάλλον και με όλες τις ενεργειακές προδιαγραφές.

Εχουμε ενημερώσει το υπουργείο και την Περιφέρεια και είμαστε έτοιμο, εάν εξασφαλιστούν τα χρήματα, να προχωρήσουμε στις διαδικασίες για διεθνή διαγωνισμό» πρόσθεσε ο κ. Μπούρας.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα το πανεπιστήμιό μας στερείται δεκάδες κλίνες, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να αναζητά στέγη για τους δικαιούχους φοιτητές σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Πανεπιστήμιο

Τα υλικά μεταφέρθηκαν σε εταιρεία ανακύκλωσης

Στο ίδιο στάδιο βρίσκεται και η διαδικασία αναβάθμισης και επέκτασης του φοιτητικού εστιατορίου. Οπως έχει αναφέρει ο κ. πρύτανης, το Πανεπιστήμιο Πατρών διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα φοιτητικά εστιατόρια, καθώς σιτίζει περί τους 5.000 φοιτητές. Μάλιστα, τα σχέδια του νέου εστιατορίου περιλαμβάνουν και τη δημιουργία λέσχης, στην οποία θα φιλοξενούνται οι επισκέπτες του πανεπιστημίου και υψηλοί προσκεκλημένοι.

«Εκτός από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και την Περιφέρεια, θέλω να απευθυνθώ και προς χορηγούς και δωρητές. Τους έχουμε όλους ανάγκη, ώστε να διαμορφώσουμε στο ακαδημαϊκό μας ίδρυμα αυτούς τους δύο χώρους που θα εξασφαλίσουν για τους φοιτητές μας σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης και σίτισης. Είναι δύο πολύ σημαντικά έργα» καταλήγει ο κ. πρύτανης.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop