Παράδειγμα συντονισμού και συνεννόησης

Το κύριο άρθρο της “Π” γράφει για την επιχείρηση που στήθηκε το Σάββατο στη δυτική Αιγιάλεια.

Οταν άρχισαν οι φλόγες να τυλίγουν τις περιοχές της Αιγιάλειας ζωντάνεψαν στο μυαλό όλων οι εφιαλτικές εικόνες του 2018 από το Μάτι Αττικής.
Θα μπορούσαν αυτές να επαναληφθούν προχθές και στην Αχαΐα και σήμερα να μετράμε ανθρώπινες απώλειες; Η απάντηση από τους ανθρώπους που έζησαν τον πύρινο εφιάλτη, είναι «ναι».

Το «ναι» όμως έγινε «όχι» διότι οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, πυροσβεστική, αστυνομία, λιμενικό σαν έτοιμοι από καιρό, έδρασαν αστραπιαία, συντονισμένα και οργανωμένα. Υπό τις εντολές και οδηγίες αυτών, συνέδραμαν στη γιγαντιαία επιχείρηση Περιφέρεια, Δήμοι, 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ΕΚΑΒ, νοσοκομεία, εθελοντές κ.ά..

Η διαχείριση της πυρκαγιάς στην Αχαΐα αποτελεί παράδειγμα υπευθυνότητας, συνεννόησης και συντονισμού. Κι αυτό μας το επεσήμαναν αρκετοί πολίτες που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, με τηλεφωνήματά τους προς την «Π» θέλοντας να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς όλους αυτούς που έδωσαν τη μάχη με θυσιαστικό τρόπο για να σώσουν τις ζωές τους και τις περιουσίες τους.

Ο τρόπος που έδρασαν κυρίως η πυροσβεστική και η αστυνομία αποτύπωσαν στην πράξη την ετοιμότητά τους να αντιμετωπίσουν ένα τόσο σοβαρό γεγονός. Τίποτα δεν θύμισε το χάος που έχουμε καταγράψει σε παρόμοια γεγονότα του παρελθόντος. Πρώτιστο μέλημά τους υπήρξε η διάδοση των ανθρώπινων ζωών. Κι αυτό το πέτυχαν. Με απόλυτη τάξη και ασφάλεια απομάκρυναν χιλιάδες πολίτες που βρίσκονταν στις επικίνδυνες περιοχές.
Ολο το σύστημα έδρασε οργανωμένα και ταχύτατα. Με τα μηνύματα που εστάλησαν από την Πολιτική Προστασία, τις σαφείς οδηγίες που δόθηκαν στο πλαίσιο του σχεδιασμού αντιμετώπισης της κατάστασης και παράλληλα με τη φυσική τους παρουσία οι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, πέτυχαν να προλάβουν τον πανικό των κατοίκων και τα μοιραία λάθη.

Προφανώς θα υπήρξαν και αστοχίες στο όλο εγχείρημα. Ομως αυτές μπαίνουν στο κάτω μέρος του καταλόγου υπό το βάρος του τελικού απολογισμού που δεν αφήνει περιθώρια για γκρίνιες και διαμαρτυρίες.

Η επόμενη μέρα βρίσκει βαθειά πληγωμένη την Αχαΐα, αλλά με πληγές που θεραπεύονται. Κι αυτό οφείλεται σε όλους αυτούς που έδρασαν με υπευθυνότητα και σύνεση μπροστά στο πύρινο θεριό.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ