Πάτρα – Λοβέρδος: Εσωκομματικός απόηχος με απουσίες – Πώς απαντά στους «συντρόφους» που δεν τον τίμησαν

«Γραμμή» ή άγνοια για τον Λοβέρδο; Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» καταγράφει το κλίμα στους τοπικούς «συντρόφους» του Αχαιού πολιτικού.

Πάτρα - Λοβέρδος: Εσωκομματικός απόηχος με απουσίες - Πώς απαντά στους «συντρόφους» που δεν τον τίμησαν

Κανένας και καμία από το επίσημο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αχαΐας δεν πάτησε το πόδι τους, προχθές, στην παρουσίαση βιβλίου του Παντελή Καψή («η Πτώση – 2011, το έτος 0 της Κεντροαριστεράς), στην Πάτρα, με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή του κόμματος, Αχαιό Ανδρέα Λοβέρδο.

Να ήταν, άραγε, ένα… διακριτικό και έμμεσο σαμποτάζ κατά του πρ. υπουργού και υποψήφιου αρχηγού, εξαιτίας της κόντρας του με τον Νίκο Ανδρουλάκη για το πώς θα χειριστεί τις μετεκλογικές καταστάσεις ; Να ήταν τυχαίο γεγονός; Να έδωσε γραμμή η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας, έχοντας πάρει «γραμμή» από τη Χαριλάου Τρικούπη;

Η ουσία είναι ότι στην εκδήλωση δεν παρευρέθηκε κανείς και από τους 12 υποψήφιους βουλευτές Αχαΐας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά και κανείς από τα στελέχη του 15μελους ΝΕ Αχαΐας!

Η «Πελοπόννησος» έκανε μια μικρή… έρευνα, για την ηχηρή απουσία των «πράσινων» στελεχών και έθεσε το ερώτημα σε στελέχη τα οποία (πλην του γραμματέα της ΝΕ Ν. Μοίραλη) είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Α. Λοβέρδου κατά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αχαΐας, Νίκος Μοίραλης, εξήγησε: «Εκτιμώ πως η απουσία στελεχών του επίσημου ΠΑΣΟΚ Αχαΐας δεν σχετίζεται με την παρουσία του κ. Λοβέρδου. Καμία σχέση. Απλώς, δεν είχε διαφημιστεί καθόλου η συγκεκριμένη εκδήλωση. Εγώ, σας λέω ειλικρινά, το έμαθα τυχαία από τον Γιώργο Πλη, που ήταν συντονιστής στην παρουσίαση του βιβλίου. Ούτε γραμμή έπεσε, ούτε τίποτα. Απλώς δεν γνωρίζαμε ότι θα γίνει».

Ο πρώην υφυπουργός και δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας, απάντησε: «Δεν το ήξερα… Δεν μου το είχε πει κανείς, δεν με είχε καλέσει κανείς. Αν το ήξερα, βεβαίως και θα ερχόμουν. Με τον Ανδρέα μάς συνδέει στενή φιλία και μεγάλη εκτίμηση».

Ο ομ. καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Ιωσήφ Μπουζάκης, είπε: «Δεν το πήρα είδηση, γι’ αυτό δεν πήγα. Με τον Ανδρέα έχουμε μια πολύ ζεστή σχέση αμοιβαίας αλληλοεκτίμησης. Και το βιβλίο είναι πολύ ενδιαφέρον. Ο Ανδρέας είναι στο περιβάλλον του χώρου που εκτιμώ ιδιαίτερα, με σοβαρή φωνή και άποψη. Αλλά δεν το ήξερα ότι γινόταν Τρίτη. Σήμερα, που είδα τα δημοσιεύματα, το πήρα χαμπάρι…».

Δ. ΜΗΤΡΕΛΗΣ: «ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ»

Το περιβάλλον του Ανδρέα Λοβέρδου δεν έδειξε, όπως διέρρευσε, ότι τα ‘βαψε και μαύρα για τη «λευκή αποχή».«Δεν αντιλήφθηκα καμία ενόχληση, κανένα παράπονο από τον Ανδρέα. Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Δεν νομίζω πως ασχολήθηκε κανείς ιδιαίτερα μ’ αυτό το θέμα που ρωτάτε… Η παρέα που μαζευτήκαμε, συζητήσαμε, πριν και μετά την εκδήλωση, για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και για τα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα», σχολίασε στην «Πελοπόννησο» ο Δημήτρης Μητρέλης, επιστήθιος φίλος, από μικρά παιδιά, με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ